Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Παράταση καταβολής εισφορών στον ΕΛΓΑ έως 30 Σεπτεμβρίου


Την παράταση της προθεσμίας καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ.Όπως ανακοινώθηκε, όσοι ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ δεν έχουν καταβάλει την ασφαλιστική εισφορά μέχρι τις 29/7/2011, οπότε έληγε η προηγούμενη προθεσμία, μπορούν να την καταβάλουν μέχρι τις 30/9/2011 χωρίς οποιαδήποτε συνέπεια.

Διευκρινίζεται ότι τα παραπάνω ισχύουν για όσους παραγωγούς έχουν υποβάλει Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής και έχουν δηλώσει ότι θα καταβάλουν την εισφορά τοις μετρητοίς ή έχουν εξουσιοδοτήσει τον ΕΛΓΑ να εισπράξει το οφειλόμενο ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό τους, χωρίς εκχώρηση κάποιας απαίτησής τους από το Δημόσιο.
Συνεπώς, η απόφαση αυτή δεν αφορά παραγωγούς οι οποίοι έχουν εκχωρήσει ή πρόκειται να εκχωρήσουν στον ΕΛΓΑ κάποια απαίτησή τους από το Δημόσιο (π.χ. ενιαία ενίσχυση).
Το ποσό της εισφοράς, σε αυτή την περίπτωση, θα καταβληθεί, όπως εξαρχής προβλεπόταν, μετά την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης στους λογαριασμούς των παραγωγών.
Εξάλλου, το πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας αγροτικών καλλιεργειών για το 2011, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ, με γνώμονα την αρχή ότι «η πρόληψη αποτελεί επένδυση» και στο πλαίσιο της προσπάθειας να συμβάλει στη βιωσιμότητα, στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και του πρωτογενούς τομέα.
Ειδικότερα για το 2011, τα μέσα ενεργητικής προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛΓΑ είναι:
Ο αντιπαγετικός ανεμιστήρας, καθώς και η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους, για την προστασία των εσπεριδοειδών από τον παγετό στις Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλ/νίας, Αργολίδας, Aρτας, Αττικής (περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.
Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των μηλοειδών, των πυρηνοκάρπων, της ακτινιδιάς και των αμπελοειδών, στις Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Αρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Εβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσ/νίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χανίων.
Επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις θα υποβάλλονται το αργότερο έως τις 15/9/2011 στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ. Μετά την ημερομηνία αυτή καμία αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή από τον ΕΛΓΑ για το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...