Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δρομολογείται μείωση ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και ζωοτροφές

Την κυβερνητική πρόθεση για μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, μεταξύ των οποίων και οι ζωοτροφές, που επιβαρύνουν σημαντικά το κόστος παραγωγής, επανέλαβε ο... υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντησή του με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το αυξημένο κόστος των ζωοτροφών, η έλλειψη ρευστότητας και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη ενός νέου πλαισίου για τη γενετική βελτίωση των φυλών αγροτικών ζώων αλλά και οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των κτηνοτρόφων από γαλακτοκομικές εταιρείες.

Προτεραιότητα για την κυβέρνηση εθνικής ευθύνης, αποτελεί η ενίσχυση και η στήριξη της κτηνοτροφίας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος προσθέτοντας ότι: «η διακήρυξη των τριών πολιτικών αρχηγών, είναι οδοδείκτης για την αγροτική πολιτική της Κυβέρνησης».

Παράλληλα, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την επίσπευση έκδοσης των Υπουργικών Αποφάσεων για τη διακίνηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές από τους παραγωγούς, καθώς επίσης και εκείνων για την πλήρη εφαρμογή του κτηνοτροφικού νόμου (4056/2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...