Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΕΓΕΣ: Φοροεπιδρομή στο χωράφι

Το μαντίλι στην κυβέρνηση κουνά η ΠΑΣΕΓΕΣ, που σέρνει πρώτη το χορό των επίσημων αντιδράσεων για τη φοροεπιδρομή-σοκ στα αγροτεμάχια. 


Το προεδρείο της συνεδρίασε χθες εκτάκτως, εξέφρασε την αγανάκτηση του αγροτικού κόσμου της χώρας για όσα γίνονται ερήμην του και επισημαίνει σε ένα κείμενο-μανιφέστο:

* Δεν είναι δυνατόν τα αγροτεμάχια να φορολογούνται με βάση τους συντελεστές παραγωγής αντί με βάση τα εισοδήματα που προκύπτουν από την καλλιέργειά τους.

* Είναι παραπλανητικός και αποπροσανατολιστικός ο ισχυρισμός ότι τα αγροτεμάχια θα επιβαρυνθούν μόνο με 1,5 ευρώ/στρέμμα. Η αλήθεια είναι ότι θα επιβαρυνθούν με το γινόμενο συγκεκριμένων συντελεστών, σύμφωνα με τη χρήση, θέση, καλλιέργεια, πρόσοψη ή μη σε εθνική ή επαρχιακή οδό, σε θάλασσα κ.λπ.

* Η ίδια καλλιέργεια, με το ίδιο κόστος παραγωγής και την ίδια ακαθάριστη πρόσοδο επιβαρύνεται διαφορετικά, σύμφωνα με το διαμέρισμα, την περιοχή όπου βρίσκεται η καλλιεργούμενη έκταση.

* Προβλέπεται συντελεστής κατοικίας ίσος με 5 για τα 10 στρέμματα του κτήματος και έτσι μία αποθήκη στέγασης - φύλαξης γεωργικών μηχανημάτων επιβαρύνει σημαντικά το γινόμενο των συντελεστών.

* Την ίδια στιγμή που δεν φορολογούνται τα γήπεδα ελλιμενισμού σκαφών ή αεροσκαφών, ενώ φορολογούνται οι λωρίδες γης που βρίσκονται κάτω από υψηλή τάση της ΔΕΗ, που ουσιαστικά είναι ανεκμετάλλευτοι από τον αγρότη.

* Φορολογούνται οι μη καλλιεργούμενες ανεκμετάλλευτες γαίες, οι οποίες δεν προσδιορίζουν κανένα έσοδο στους ιδιοκτήτες τους.

* Τέλος, δεν προβλέπεται καμία διάκριση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και στους ετερο-επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...