Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο βουλευτής Λάρισας Θωμάς Ψύρρας, συναντήθηκαν σήμερα με... αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε:


«Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των αγροτών, αυτών των αγροτών, είναι απόλυτα δίκαια. Εάν η χώρα θέλει να βγει μπροστά και να προχωρήσει από τα αδιέξοδα, στα οποία σήμερα βρίσκεται, πρέπει να δώσει βάρος στο πρωτογενή τομέα παραγωγής. Τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις είναι απόλυτα βάσιμα, πρέπει να μειωθεί το κόστος του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, η χώρα μας έχει πάρα πολύ υψηλό κόστος. 


Ταυτόχρονα, αυτοί οι αγρότες ούτε φοροαπαλλαγές ζητούν, ούτε καμία προνομιακή μεταχείριση. Εκείνο το οποίο ζητούν είναι να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, να υπάρξει το αγροτικό πετρέλαιο και να υπάρξει το αγροτικό τιμολόγιο για την ηλεκτρική ενέργεια. Ζητούν ταυτόχρονα, να αναγνωριστεί η ιδιαιτερότητα του αγρότη σε σχέση με την ασφαλιστική του κατάσταση.

Τα αιτήματα τους είναι απόλυτα δίκαια, επαναλαμβάνω δεν ζητούν προνομιακές ρυθμίσεις, ζητούν εκείνες τις ρυθμίσεις που αντιστοιχούν με την ιδιαιτερότητα του κλάδου των αγροτών και ταυτόχρονα είναι ρυθμίσεις, που στο βαθμό που θα πρέπει να γίνουν και πρέπει να γίνουν, θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αγροτική οικονομία πάνω στην οποία πρέπει να βασιστεί η κάθε διαδικασία εξόδου της χώρας μας, από τα αδιέξοδα στα οποία σήμερα βρίσκεται.

Η ΔΗΜΑΡ στις 10 Μαρτίου φέρνει το θέμα στην ολομέλεια της βουλής με όλα αυτά τα ζητήματα και εκεί πια ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν να μιλήσουν και για την αθέτηση των όσων είχαν υποσχεθεί στους αγρότες αλλά και για το ποιες ενέργειες πρέπει να κάνουν και από ποιες παραλήψεις πρέπει να απομακρυνθούν». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...