Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Σύσκεψη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα

Ραντεβού ανασύνταξης του αγροτικού κινήματος, με πρώτο «σταθμό» την πανελλαδική σύσκεψη επιτροπών αγώνα των μπλόκων, που θα γίνει στις 19 Ιανουαρίου στη Λάρισα, δίνει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, όπου και θα αποφασιστεί και η μορφή και η πορεία των κινητοποιήσεων στα τέλη Γενάρη.


Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η είσοδος του 2014 σημαδεύεται από την κυβερνητική απόφαση για άγρια φορολόγηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων που υποχρεούνται να κρατάνε λογιστικά βιβλία, το άνοιγμα των οποίων σημαίνει φόρος επιτηδεύματος περίπου 640 ευρώ, μηνιαία λογιστικά έξοδα, φορολόγηση του εισοδήματος με 13% από το πρώτο ευρώ.


Πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή το χαράτσι για τις κατοικίες και τη γη που πλήττει όλους τους αγρότες. Ταυτόχρονα υπάρχουν συνεχόμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ περίπου 40%, στις ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ και ΟΓΑ, στα νοσήλια στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία, τα χαράτσια για τις γεωτρήσεις και την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων, αυξήσεις στο πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια. Την ίδια στιγμή οι τιμές πώλησης των προϊόντων παραμένουν χαμηλές, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, ενώ χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι από βιομηχανίες και εμπόρους.

Η νέα ΚΑΠ 2015-2020, φέρνει νέα δεινά στους αγρότες, μειώνει τις επιδοτήσεις, βάζει φραγμούς στις καλλιεργούμενες εκτάσεις, αποδεσμεύει την παραγωγή από τις επιδοτήσεις, αποτελεί το εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής στα χέρια επιχειρηματιών και μεγαλοαγροτών και θα οδηγήσει στο ξεκλήρισμα και τον αφανισμό χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά.

Ωστόσο αποτελούν τυχοδιωχτική πρόκληση οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, που δίνουν «συγχωροχάρτι» σε αγροτοσυνεταιριστές, που εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις υποθέσεις κακοδιαχείρισης πολλών εκατομμυρίων ευρώ και δίνεται ακόμη μια φορά παράταση στους αγροτοσυνδικαλιστές για δήθεν προσαρμογή στο νόμο 4015/2011, στην πραγματικότητα όμως για να τους ταΐσει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ που παρακρατούνται– από τις εισφορές που πληρώνουν οι αγρότες στον ΕΛΓΑ, για το 2012 και 2013!

Δηλαδή για τους ξεπουλημένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές των ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ με την τροπολογία που ψηφίστηκε την 21η Δεκέμβρη 2013 παρατείνεται η θητεία τους ως τις 30/4/2014 ώστε να πάρουν για μια ακόμη χρονιά αυτά τα χρήματα. Οι ΠΑΣΕΓΕΣ – ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ που αυτοδιαλύθηκε, στάθηκαν πάντα εχθρικές απέναντι στους μεγάλους αγροτικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν την τελευταία 20ετία στη χώρα μας, κατασυκόφαντησαν τις κινητοποιήσεις, τα μπλόκα, τους συνεπείς αγωνιστές του αγροτικού κινήματος, στάθηκαν πάντα κολαούζοι της εκάστοτε κυβέρνησης από τις οποίες χρηματοδοτούνταν αδρά, ακριβώς για να παίξουν αυτό το ρόλο στο αγροτικό κίνημα.

Αν πιστεύει η κυβέρνηση ότι οι ξεπουλημένοι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ έχουν κάποιο κύρος και μπορούν να επιδράσουν στο αγροτικό κίνημα κάνει μεγάλο λάθος. Το αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΥ, από τις Επιτροπές Αγώνα των Μπλόκων και καμιά σχέση δεν έχει με αυτούς που μπουκώνουν με χρήμα!

Εμείς θα ακολουθήσουμε αταλάντευτα τον δρόμο του αγώνα, προασπίζοντας τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών και διεκδικώντας λύσεις στα δίκαια αιτήματα που έχουμε.

Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να μην σκύψουν το κεφάλι μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα των χαρατσιών που μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, η συγκρότηση δυνατών μαζικών και ζωντανών Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών. Οι συντονισμένοι αγώνες μας και η κοινωνική συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να την ανατρέψει ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελός μας.

Με τον κεντρικό σχεδιασμό ώστε να ξέρουμε τι ανάγκες υπάρχουν και τι να παράγουμε μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, για να καλυφτούν οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας και πρώτες ύλες για τη βιομηχανία εξασφαλίζοντας θέσεις εργασίας και εισόδημα. Ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί να μειώσει το κόστος παραγωγής, να εξασφαλίσει βιώσιμο εισόδημα στους αγρότες, να στηριχτεί στην κρατική βιομηχανία για την παραγωγή φτηνών μέσων και εφοδίων και τα απαραίτητα εγγειοβελτιωτικά έργα και την επιστημονική στήριξη.

Το 2014 μπορεί να γίνει ελπιδοφόρο με τη συμμετοχή και τον αγώνα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...