Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση Πετυχημένων Πρακτικών στην Agrotica

Τώρα τελευταία πάρα πολλοί έγιναν «ειδικοί» και παρουσιάζουν τις καταπληκτικές ευκαιρίες για να βγάλεις πολλά λεφτά στον αγροτικό τομέα με καινοτόμες καλλιέργειες ή εκτροφές, δίνοντας μάλιστα συμβουλές ή πουλώντας τεχνογνωσία (με σεμινάρια) ή προμηθεύοντας φυτά ή γόνο …


Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τις πραγματικές συνθήκες στον αγροτικό χώρο προσκαλούνται, ως ακροατές ή εισηγητές, στην προφεστιβαλική εκδήλωση του 2ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, την Κυριακή, 2 Φεβ 2014, από τις 11.00 (μέχρι τις 19.00) στην αίθουσα Corona, μέσα στην Agrotica-Θεσσαλονίκη.

Προσκαλούνται όσοι θέλουν να παρουσιάσουν Πετυχημένες Πρακτικές, να επικοινωνήσουν με τον Δημήτρη Μιχαηλίδη (6998282382, agronea@otenet.gr) για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ το ΑγρΟραμα ήδη εξασφάλισε:

Το γνωστό επιδεικτικό περιστασιακό χωριό ΑγρΟραμα που θα δείξει πετυχημένες αγροτικές εκμεταλλεύσεις στο περίπτερο 3 καθ’ όλη την διάρκεια της Agrotica.

Την ανάπτυξη πολιτικών υποδοχής και ελκυστικότητας για άτομα και δραστηριότητες στην ύπαιθρο, με δυνατότητα πρόβλεψης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα 2014-2020, όπως οι καλές πρακτικές philoxenia+ και grisi+.

Την εφαρμογή, σε tablet ή σε iphone-ipad, διαχείρισης γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Την συστηματική προώθηση της παραγωγής & εμπορίας των ελληνικών αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και συναφών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό από την ΕΑΦΦΕ.

Τις δυνατότητες παραγωγής φθηνής (περίπου 0,06€/κιλό ζωοτροφής) υδροπονικής βιολογικής νωπής ζωοτροφής σε κοντέϊνερ από την DNAsmart.

Στοιχεία από την κοινωνική οικονομία και ειδικότερα από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ

Την ενημέρωση για την πλατφόρμα skywalker για την συνάντηση αναζητούντων εργασία με προσφέροντες εργασία, αλλά και τον χώρο settle.gr για τον εντοπισμό ευκαιριών απασχόλησης επαγγελματιών στην ύπαιθρο.

Τις προοπτικές των πιστοποιημένων αγροδιατροφικών προϊόντων της Ελλάδος, όπως οι ελιές Χαλκιδικής, τα κράνα Ντούλια κλπ

Ενημέρωση για τις Αγορές Αγροτών-Farmers Market.

Ενημέρωση για τα ληξιπρόθεσμα «κόκκινα» δάνεια (αγροτών και μη) και τη χρηματοδότηση των αγροτών θα πραγματοποιήσει η εφημερίδα «Αγροτική έκφραση», στις 16:00 στην ίδια αίθουσα Corona, με κεντρικό εισηγητή τον κ Δ. Αντωνίου και τους κκ. Σ. Σπώκος & Ζ. Χινιτίδου.

Σήμερα καταγράφεται μια φαινομενική βούληση (Ζήτηση) αγροτικότητας σε ένα μεγάλο φάσμα του αστικού πληθυσμού γιατί βρίσκονται σε αναζήτηση ενός άλλου πλαισίου διαβίωσης και κοινωνικών σχέσεων, διαφορετικών από αυτές του αστικού χώρου. Η εν λόγω βούληση θα μπορούσε να ξαναδώσει μια ζωτικότητα στην ύπαιθρό. Παρά ταύτα, αυτή η επιθυμία αγροτικότητας παραμένει συχνά απλώς σε στάδιο ευχολογίου δίχως θέσεις εργασίας, συγκεκριμένων επιχειρηματικών σχεδίων ή μετρήσιμων ευκαιριών. Και τούτο διότι δεν υπάρχει επί του παρόντος Υποδοχή (Προσφορά) στην ύπαιθρο, οι λεγόμενες πολιτικές υποδοχής και ελκυστικότητας της υπαίθρου, όπως η Philoxenia+ (http://www.philoxeniamed.tpa-kepi.gr/index_el.html).

Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, την Κυριακή, 2 Φεβ 2014, από τις 11.00 μέχρι τις 16.00 οι συζητήσεις και παρουσιάσεις θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την Κοινή Γεωργική Πολιτική που σχεδιάζεται ακόμη, ή την ανύπαρκτη συμφωνία για μια Ελληνική Αγροτική Πολιτική. Η ημέρα θα κλείσει με τα επείγοντα «κόκκινα δάνεια» στις 16.00.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...