Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Στη Λάρισα η 6η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας

Τα σημαντικότερα προβλήματα της φυτοπροστασίας θα αναδειχθούν στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας με θέμα «Ώρα Ευθύνης και Δράσης στη Φυτοπροστασία» που θα πραγματοποιηθεί στις 24-26 Φεβρουαρίου 2014, στο χώρο του Δημοτικού Ωδείου , στη Λάρισα.


Η εν λόγω εκδήλωση διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και τη συμμετοχή των Επιστημονικών Εταιρειών Φυτοπροστασίας και όλων των φορέων και Ιδρυμάτων που σχετίζονται με τη Φυτοπροστασία.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων η εξεύρεση λύσεων για τα σημαντικότερα προβλήματα της φυτοπροστασίας, τα οποία σχετίζονται με τους εχθρούς των φυτών (έντομα, ακάρεα, μύκητες, βακτήρια, ιοί, ζιζάνια), τα γεωργικά φάρμακα, την ποιότητα και την ασφάλεια των αγροτικών προϊόντων, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς επίσης και με τη νομοθεσία για τους χρήστες, διανομείς και συμβούλους των γεωργικών φαρμάκων.

Πρόθεση των διοργανωτών είναι οι εισηγήσεις να συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη και, επιπρόσθετα, παρέχουν λύσεις με πρακτική προέκταση για τους παραγωγούς, τους εμπλεκόμενους με τη φυτοπροστασία, τους καταναλωτές αγροτικών προϊόντων και γενικότερα για την Ελληνική Γεωργία.

Η 1η σύσκεψη των φορέων που συμμετέχουν στη διοργάνωση της συνάντησης πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στις 17 Ιουλίου, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Την οργανωτική ευθύνη της Συνάντησης έχει το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Η συνάντηση καλύπτει όλα τα θέματα της σύγχρονης Φυτοπροστασίας, τα οποία θα παρουσιαστούν από ειδικούς επιστήμονες της Φυτοπροστασίας σε συνεδρίες με τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
Γεωργικά φάρμακα (νομοθεσία για χρήστες, διανομείς και συμβούλους)
Φυτοϋγειονομικός έλεγχος
Πολλαπλασιαστικό υλικό
Φυτοπροστασία στα βιομηχανικά φυτά
Φυτοπροστασία στα χειμερινά σιτηρά, στο ρύζι και στον αραβόσιτο
Φυτοπροστασία στα ψυχανθή
Φυτοπροστασία στα λαχανοκομικά
Φυτοπροστασία σε δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλι
Ανθεκτικότητα εντόμων, μυκήτων και ζιζανίων
Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση-Φυτοπροστασία στη Βιολογική Γεωργία
Ασφάλεια γεωργικών προϊόντων
Νέα γεωργικά φάρμακα

Οι 60 περίπου εισηγήσεις που θα παρουσιασθούν και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, θα εκδοθούν υπό μορφή πρακτικών, τα οποία θα λάβουν δωρεάν όλοι οι σύνεδροι, οι φορείς, τα ιδρύματα και οι υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη φυτοπροστασία.

Διοργανωτές της 6ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φυτοπροστασίας
• Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας– Τμήμα Φυτοϋγειονομικού και Ποιοτικού Ελέγχου
• Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής)
• Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας
• Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας
• Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδας
• Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία
• Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία
• Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδας
• Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο
• Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.)
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Γ.)
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (Π.Ο.Σ.Ε.Γ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...