Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κορύφωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο αποφάσισαν οι αγρότες

Κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή αγώνα, αποφάσισαν οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), που έγινε την Κυριακή στη Λάρισα, με εντυπωσιακή η συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
 

Στην διάρκεια της σύσκεψης τέθηκε το πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων που ήδη ξεκίνησαν στα μέσα της εβδομάδας που πέρασε με παραστάσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΑ, ενώ προβλέπεται κλιμάκωση και κορύφωση των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο, χωρίς να αποκλείεται καμία μορφή αγώνα. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Ιανουαρίου οπότε και θα αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση όπως θα έχει μέχρι τότε διαμορφωθεί.


Σε επίπεδο συντονισμού πάντως, σε πρώτο στάδιο, έχει οριστεί για τις 10 Δεκεμβρίου πανθεσσαλική διαμαρτυρία αγροτών στην Λάρισα και ο στόχος είναι την ίδια ημερομηνία να γίνουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και στις λοιπές περιφέρειες.

Μεταξύ των μορφών διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται είναι επίσης και παραστάσεις έξω από υποκαταστήματα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας με αφορμή επιστολές που δέχονται οι αγρότες για αποπληρωμή δανείων. Όπως, τονίστηκε από τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) Ρίζο Μαρούδα, ο οποίος έκανε και την κεντρική εισήγηση «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν κατασχέσεις χωραφιών και σπιτιών σε βάρος αγροτών», ενώ παρομοίασε το σημερινό πρόβλημα με την εποχή της εξέγερσης του Κιλελέρ, καθώς και τότε οι αγρότες ήταν σε παρόμοια θέση.

Επίσης έγινε ευρεία συζήτηση γύρω από το φορολογικό, με τους συμμετέχοντες να καταδικάζουν ομόθυμα την απόφαση για φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, από την 1η Ιανουαρίου του 2014 ενώ συζητήθηκαν και λοιπά θέματα που απασχολούν τον κλάδο όπως η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...