Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι έμποροι των Λαχαναγορών Πάτρας, Ηρακλείου, Λάρισας, Βόλου και Χανίων να εξαιρεθούν από την εγγυητική επιστολή

Παρέμβαση Αυγενάκη προς Τσαυτάρη και Χατζηδάκη. Στην εξαίρεση από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για τους εμπόρους των λαχαναγορών της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.κ. Κωστή Χατζηδάκη και Αθανάσιο Τσαυτάρη αντίστοιχα.

Με την υπ' αριθμ. 230/20798/5-3-2012 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι στις Κεντρικές Αγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, εξαιρέθηκαν από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής, για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν. 3955/2011. Η εξαίρεση αυτή δόθηκε διότι, οι Οργανισμοί των Κεντρικών Αγορών Αθήνας και Θεσσαλονίκης εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι δυνατός ο έλεγχος τους.

Όπως επισημαίνει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής: «σε όλη τη χώρα λειτουργούν οργανωμένες λαχαναγορές στην Πάτρα, στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στο Βόλο και στα Χανιά. Οι έμποροι που είναι εγκατεστημένοι σε αυτές, εποπτεύονται και ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, και διαθέτουν μόνιμη και γνωστή επαγγελματική εγκατάσταση.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά την εξαίρεση των εμπόρων των λαχαναγορών της Πάτρας, του Ηρακλείου, της Λάρισας, του Βόλου και των Χανίων, από την υποχρέωση προσκόμισης εγγυητικής επιστολής για την εγγραφή τους στο Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών του ν.3955/2011. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...