Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Νέος αποκλεισμός Εφοριών στην Κρήτη την Τετάρτη

Σε νέο αποκλεισμό των εφοριών της Κρήτης προχωρούν οι αγροτικές οργανώσεις την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου.

Ο αποκλεισμός των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών της Κρήτης γίνεται από τους αγρότες, ως μορφή αντίδρασης στην επικείμενη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

 Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου  πραγματοποίησαν επίσης συμβολικό αποκλεισμό των κτιρίων των Εφοριών σε όλη την Κρήτη. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές οι κινητοποιήσεις έχουν προειδοποιητικό χαρακτήρα. Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου οι αγροτικές οργανώσεις θα συνεδριάσουν ξανά με σκοπό να αποφασίσουν νέες κινητοποιήσεις, έστω και αν οι τωρινές δεν έχουν τη μαζικότητα που προσδοκούσαν.

Οι επικεφαλής της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου αν και παραδέχονται ότι η συμμετοχή του κόσμου στην κινητοποίηση δεν ήταν ικανοποιητική, τονίζουν ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.

«Η φορολόγηση της αγροτικής γης θα αποτελέσει την ταφόπλακα της παραγωγικής βάσης της χώρας» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης και τονίζει: Δεν θα υποχωρήσουμε, θα φθάσουμε την κατάσταση μέχρι τέρμα. Κι αυτό, επειδή οι αγρότες δεν αντέχουν άλλη αύξηση του κόστους παραγωγής. Σε λίγο εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούμε να καλλιεργούμε τη γη μας. Καλούμε, είπε ο κ. Τζωρτζάκης, όλους τους ανθρώπους που έχουν έστω και από ένα αγροτεμάχιο, να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας».

Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση σκοπίμως προχωρά στη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, γνωρίζοντας ότι οι παραγωγοί δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν την Εφορία. Κι αυτό, επειδή «έχει βάλει στο μάτι τις επιδοτήσεις και την επιστροφή ΦΠΑ» για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα. «Η φορολόγηση και γενικότερα η αύξηση του κόστους παραγωγής θα μας οδηγήσει σε εξαιρετικά δυσάρεστες καταστάσεις, με τους αγρότες να είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τη γη τους αφού δεν θα μπορούν να την καλλιεργούν. Τη γη που αργότερα θα αναγκαστούν να  πουλήσουν φθηνά σε κάποιους που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να την αγοράσουν, όπως κάποιοι σχεδιάζουν» δηλώνει ο κ. Τζωρτζάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...