Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στην Καλαμάτα, το 26ο Επιστημονικό Συνέδριο για τα οπωροκηπευτικά

Το 26ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ΕΕΕΟ) πραγματοποιείται στην πόλη της Καλαμάτας (ξενοδοχείο Elite City Resort), από τις 15 έως και τις 18 Οκτωβρίου και συνδιοργανώνεται από την ΕΕΕΟ και τη Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του ΥπΑΑΤ. 

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι το παρόν Συνέδριο θα παρακολουθήσει πλήθος κόσμου και πρόκειται να προσελκύσει το ενδιαφέρον όχι μόνο της επιστημονικής κοινότητας, αλλά και των παραγωγών και των επαγγελματιών που ασχολούνται με το πολλαπλασιαστικό υλικό, την καλλιέργεια, τη φυτοπροστασία, τη θρέψη, την άρδευση, την τυποποίηση - συσκευασία και την εμπορία των οπωροκηπευτικών.

Οι επιστήμονες, ερευνητές γεωπόνοι και οι συνεργάτες τους, θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών, καλύπτοντας τους τομείς της Αμπελουργίας, Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου, Δενδροκομίας, Λαχανοκομίας, Φαρμακευτικών & Αρωματικών φυτών και άλλων ειδικοτήτων συναφών με τα οπωροκηπευτικά. Θα λάβουν χώρα συζητήσεις επί ειδικών και γενικών θεμάτων, που απασχολούν τους Έλληνες αγρότες και όσους γενικά ασχολούνται με την παραγωγή, συντήρηση και εμπορία των οπωροκηπευτικών, καθώς και την εκπαίδευση.

Οι διοργανωτές έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στους δύσκολους καιρούς που διανύει η ελληνική κοινωνία και η ελληνική γεωργία ειδικότερα, θέλησαν να προσδώσουν στο φετινό Συνέδριο εκτός από τον επιστημονικό - ερευνητικό και πρακτικό - εφαρμοσμένο χαρακτήρα, παρέχοντας απαντήσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει, ο πάντοτε σημαντικός για την αγροτική οικονομία, τομέας των Οπωροκηπευτικών. Έτσι, τίτλος του Συνεδρίου είναι: «Η Παραγωγή των Οπωροκηπευτικών ως Μοχλός Εξόδου της Χώρας από την Οικονομική Κρίση».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχτεί η συνεισφορά της γεωργικής παραγωγής και ειδικότερα της παραγωγής των οπωροκηπευτικών στην ανάπτυξη της χώρας, ειδικότερα τη σημερινή εποχή, εν μέσω κρίσης. Ο τομέας των οπωροκηπευτικών έχει τη δυναμική να προσφέρει θέσεις εργασίας σε ολόκληρο το φάσμα των εργασιών του, από την παραγωγή, μέχρι την τυποποίηση, τη συσκευασία, τις μεταφορές και τη διάθεση.

 Τα προϊόντα που παράγονται προορίζονται, εκτός από την εγχώρια αγορά, σε μεγάλο ποσοστό στις αγορές του εξωτερικού, εξασφαλίζοντας πολύτιμο συνάλλαγμα που συμβάλλει σημαντικά στον ισοσκελισμό του εμπορικού μας ισοζυγίου και επιπλέον δημιουργεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΕΕΟ Ομ. Καθηγητής κ. Μιλτιάδης. Βασιλακάκης: «Για όλα τα παραπάνω, εμείς οι των οπωροκηπευτικών έχουμε άποψη και θα πρέπει δια μέσου του συνεδρίου μας να την γνωστοποιήσουμε και να την κοινοποιήσουμε σε όσους παίρνουν αποφάσεις για την ανάπτυξη της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...