Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αποστόλου: Εξαπλώνεται η επιδημία στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια

Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών. Η εξωγενής φυτοπαθολογική προσβολή που εμφανίστηκε στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια, εξαπλώνεται δυστυχώς με τη μορφή επιδημίας.


Εντοπίστηκε αρχικά στους Στρόπωνες πριν λίγες μέρες και πρόσφατα στο Δύστο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου παρακολουθεί στενά το θέμα και κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οποίο τονίζει:

"Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι καλλιεργητές ντομάτας έχουν υποστεί αυτή την καταστροφή. Οι ψεκασμοί που έχουν γίνει στις περιοχές αυτές δεν προσφέρουν καμία προστασία και πολλά μποστάνια έχουν εγκαταλειφθεί. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται εάν γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών. Οι αρμόδιοι, παίζοντας με το γράμμα του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αρνούνται ενέργειες για την εκτίμηση των καταστροφών και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυγχώρητη καθυστέρηση του ΕΛΓΑ να αντιμετωπίσει τα αναφερόμενα προβλήματα. "

Ο κ. Αποστόλου επισημαίνει ότι απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών τομάτας στην Εύβοια και ζητάει την παρέμβαση του υπουργού προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...