Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αναπροσαρμόζονται τα τέλη εκτίμησης ζημιών από τον ΕΛΓΑ

Μειώνονται σε ποσοστό 50% όταν οι παραγωγοί υποβάλλουν ένσταση επί των πορισμάτων ζημιάς για το σύνολο των καλλιεργειών


Στον εξορθολογισμό των τελών εκτίμησης- επανεκτίμησης, καθώς και των δαπανών και των αποζημιώσεων που καλύπτονται από αυτά για την εκτέλεση του εκτιμητικού έργου από τον ΕΛΓΑ, προχώρησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος, μειώνονται, σε ποσοστό 50%, τα τέλη επανεκτίμησης που πληρώνουν οι παραγωγοί στον ΕΛΓΑ όταν υποβάλλουν ένσταση επί των πορισμάτων ζημιάς για το σύνολο των καλλιεργειών.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τον βαθμό δυσκολίας των επιμέρους εκτιμήσεων και το ύψος της ασφαλιζόμενης αξίας των αντίστοιχων καλλιεργειών, με την ίδια απόφαση μειώνονται τα τέλη εκτίμησης για τα σιτηρά από 1 ευρώ ανά στρέμμα σε 0,5 ευρώ ανά στρέμμα, τα τέλη εκτίμησης για τα ακτινίδια από 5 ευρώ ανά στρέμμα σε 2 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ τα τέλη εκτίμησης των ζημιών στα κηπευτικά αυξάνονται από 1 ευρώ ανά στρέμμα σε 2 ευρώ ανά στρέμμα, λόγω της απαιτούμενης συνεχούς παρακολούθησης των συγκεκριμένων καλλιεργειών σε περίπτωση ζημιάς, καθώς και της διενέργειας δεύτερης εκτίμησης σε αρκετές περιπτώσεις.

«Με στόχο τη στήριξη των ασφαλισμένων αγροτών» δήλωσε ο κ. Χαρακόπουλος, «προχωράμε στον εξορθολογισμό των τελών εκτίμησης, που πληρώνουν οι παραγωγοί στον ΕΛΓΑ, για αρκετές καλλιέργειες, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από πλευράς Οργανισμού».

«Εν μέσω μιας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας» πρόσθεσε, «θέλουμε ο ΕΛΓΑ, όχι απλώς να συνεχίσει να επιτελεί το πολύτιμο έργο του, αλλά να καταστεί πιο λειτουργικός και ακόμη αποτελεσματικότερος, στηρίζοντας τον Έλληνα αγρότη και την παραγωγή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...