Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Περίεργες συμπτώσεις

Γεμάτα ανακρίβειες, νεολογισμούς και νοητικά άλματα ή νοητικά κενά κυκλοφορούν από την ΠΕΝΑ (?) τις τελευταίες ημέρες κείμενα για όσα συμβαίνουν στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών.
Μοιάζει σαν να έχουν προκληθεί  από ανικανότητα ή λανθασμένη διαχείριση ή προσπάθεια συγκάλυψης λαθών ή άλλο, της δημόσιας διοίκησης, από την οποία αναζητήθηκε η αξιοπιστία Δελτίων Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εκδόθηκαν 9 & 10/7/2013.
Και ενώ για την έκδοση δελτίου τύπου απαιτήθηκαν μόνο δύο ημέρες, το ΥπΑΑΤ εδώ και 22 ημέρες «ψάχνεται» και ακόμα δεν επαλήθευσε με ποιόν συναντήθηκε ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός στις 8 Ιουλίου 2013, στο Υπουργείο.
Η ακρίβεια των αναγραφομένων στο Δελτίο Τύπου (ΥπΑΑΤ, 9 & 10/7/2013) αναζητήθηκε στο ΥπΑΑΤ στις 24/7/2013 και στις 31/7/2013, ενώ ακόμα δεν υπήρξε γραπτή απάντηση σε γραπτά αιτήματα στις 7/8/2013, στις 12/8/2013 και στις 19/8/2013. Αντί αυτών εξεδόθη ανακοίνωση της ΠΕΝΑ (?) με ανακρίβειες, νεολογισμούς και νοητικά άλματα ή αν θέλετε νοητικά κενά, στις 19/8/2013, και εξώδικος δήλωση στις 26/8/2013.
Έτσι η αλληλογραφία με το ΥπΑΑΤ για θέμα της δημόσιας διοίκησης, έγινε προσπάθεια να μετατραπεί σε προσωπικό θέμα, απομακρύνοντας την εστίαση από την πιθανή προσπάθεια του ΥπΑΑΤ με πράξεις ή παραλείψεις να διευκολύνει ή να υποθάλψει, ή άλλο, την αλλοίωση της θέλησης συμπολιτών στην έκφραση ελεύθερου αγροτικού νεολαιίστικου συνδικαλισμού, ενώ παράλληλα μοιάζει σαν προσπάθεια αποπροσανατολισμού και συγκάλυψης των ενεργειών της δημόσιας Διοίκησης. Τα παραπάνω ίσως να προέρχονται από επιλεκτική «διαρροή(?)» αλληλογραφίας του ΥπΑΑΤ, η οποία μπορεί να προήλθε μόνο από ανικανότητα ή λανθασμένη διαχείριση ή προσπάθεια συγκάλυψης λαθών ή άλλο, της δημόσιας διοίκησης.
Ασχέτως τούτων μπορεί να επισημανθεί ότι:
  1. Δεν συμμετείχε ο Δ. Μιχαηλίδης στην προετοιμασία της διαδικασίας της 21/4/2013, δεν συμμετείχε στις 21/4/2013 και δεν ασχολήθηκε με την ΠΕΝΑ μετά την 14/3/2013.
  2. Μετά την όποια διαδικασία της 21/4/2013 δεν υπογράφηκε το αποτέλεσμα της Εφορευτικής Επιτροπής, και δεν έγινε ποτέ ανακήρυξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΠΕΝΑ,
  3. Δεν έγινε ποτέ παράδοσηπαραλαβή νέου ΔΣ στην ΠΕΝΑ.
  4. Δεν έγιναν εκλογές στην Ένωση Νέων Αγροτών Κοζάνης στις 23/1/2013.
  5. Δεν έγιναν εκλογές στην Ένωση Νέων Αγροτών Θεσ/νίκης στις 21/1/2013
  6. Παραιτήθηκε από μέλος του 5μελούς «ΔΣ» της ΠΕΝΑ ο κ. Δ. Σταματάκος
  7. Φαίνεται ότι το 5μελές ΔΣ είναι 2μελές, μη νομιμοποιούμενο να ισχυρίζεται οτιδήποτε
  8. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις προηγείται απολύτως ο ορισμός διοίκησης.
Εκτιμάται ότι όταν μια τοπική κοινωνία αποδέχεται μια δομή ή διαδικασία για τις τοπικές της ανάγκες μπορεί να είναι αποδεκτό. Εκτιμάται ότι όταν μια δομή ή διαδικασία αφορά εσωτερικά μια ομάδα συμπολιτών, για δικούς της λόγους, αυτό μπορεί να είναι αποδεκτό. Αυτό που κάθε έλλην πολίτης δικαιούται είναι να γνωρίζει την εφαρμογή των αποφάσεων και νόμων της πολιτείας, την αξιοπιστία των οργάνων της εκτελεστικής εξουσίας και να ενημερώνεται για τις επιλογές της.
Κάθε έλλην πολίτης δικαιούται να αναζητήσει την αξιοπιστία των Δελτίων Τύπου της δημόσιας διοίκησης (ΥπΑΑΤ) στις 9 & 10/7/2013. Σημειωτέον ότι με «αυτά και τα άλλα» το ΥπΑΑΤ φαίνεται σαν να υποθάλπτει ή καθοδηγεί ή θέτει υπό την αιγίδα του, την χειραγώγηση του κάποτε «σοβαρού και ψύχραιμου» νεολαιϊστικου αγροτικού κινήματος. Οι παρατηρούμενες ενέργειες έχουν χάσει την αθωότητά τους και καταντούν συνέργειες.
Άλλωστε η ΠΕΝΑ ήταν το μόνο που απέμεινε από τον αγροτικό συνδικαλισμό σε πανελλήνιο δομημένο επίπεδο μετά την αυτοδιάλυση της ΣΥΔΑΣΕ και την «φανταστική» ΓΕΣΑΣΕ με τα αλλεπάλληλα διορισμένα ΔΣ που δεν εκφράζουν τίποτε στον αγροτικό κόσμο. Την ίδια ώρα η ΠΕΝΑ, μετά την οργανωμένη επίσκεψη στις Βρυξέλλες τον Οκτ 2010 και την ενημέρωση για την επελαύνουσα ΚΓΠ 2014-2020, πραγματοποίησε παραπάνω από 450 δραστηριότητες-εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (μέχρι Μαρ 2013), οι οποίες οργανώθηκαν, υλοποιήθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν χωρίς κρατική ή άλλη επιχορήγηση και με ηχηρές απουσίες, χάρις στην εθελοντική προσφορά των μελών της τότε ΠΕΝΑ και των συνεργατών της. Και φαίνεται ότι αυτό ενόχλησε …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...