Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Καλαμάτα: Ενημερωτική εκδήλωση από την "Αγροδιατροφική"

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη σύσταση της αστικής μη κερδοσκοπικής (Α.Μ.Κ) εταιρείας υπό την επωνυμία "Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου", οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας μεθαύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος".

Για την ίδρυση τέτοιας εταιρείας, σύμφωνα με το νόμο 4015/2011, άρθρο 9, μπορεί να συμπράττουν: α) Η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Περιφέρειας. β) Οι συλλογικές αγροτικές οργανώσεις της Περιφέρειας. γ) Φορείς της βιομηχανίας, του εμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης και των καταναλωτών (νομικά και φυσικά πρόσωπα), που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια και στο χώρο των διατροφικών αγροτικών προϊόντων. δ) Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Κέντρα, τα οποία εδρεύουν στην Περιφέρεια ή δραστηριοποιούνται σε γνωστικά και ερευνητικά πεδία σχετικά με το σχετικό κάθε φορά “καλάθι της Περιφέρειας.
Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και να οριστικοποιηθούν οι τελικοί συμμετέχοντες -συμπράττοντες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ε. Μεσσηνίας, «το βασικό αντικείμενο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης συνίσταται στην προβολή, προώθηση κι ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με σύγχρονες και καινοτόμες μεθόδους. Στόχος της Σύμπραξης είναι: Η αποτελεσματική συσχέτιση της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής με τη δευτερογενή (μεταποίηση - τυποποίηση) αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η ενίσχυση της εμπορευσιμότητας κι ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων στις εγχώριες και διεθνείς αγορές. Η δικτύωση με τις αγορές αυτές είναι βασική παράμετρος για την επίτευξη των στόχων της Σύμπραξης και αποτελεί το δεύτερο σημαντικό πλαίσιο δράσης της. Η ενσωμάτωση επομένως σε αυτήν φορέων του εμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού καθορίζει ένα από κοινού, επωφελές πεδίο δράσης. Η σύσταση της εταιρείας "Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Πελοποννήσου" αποτελεί το επόμενο βήμα, μετά τη συμφωνία για τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο καλάθι των προϊόντων της Περιφέρειας».

eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...