Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Απολογισμό της χρονιάς κάνουν οι παραγωγοί πεπονιού στην Ηλεία.

Για μια μέτρια χρονιά κάνουν λόγο οι παραγωγοί πεπονιού στην Ηλεία, η συγκομιδή του οποίοι έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Ενώ στην αρχή της συγκομιδής το προϊόν έπιασε υψηλές τιμές, στην συνέχεια αυτές μειώθηκαν για να καταλήξουν ακόμα και στα 15 λεπτά το κιλό. 

Παρόμοια η κατάσταση και στα Τρίκαλα όπου όμως η συγκομιδή ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου και η τιμή κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 20 με 25 λεπτά το κιλό. Για την περιοχή της Ηλείας ο κ. Φάνης Παπανικολόπουλος, γεωπόνος και τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας Geoplant στην Ηλεία μας αναφέρει:

«Πρακτικά οι συγκομιδή έχει ολοκληρωθεί αφού έχουν μείνει μόνο κάποιες πολύ μικρές ποσότητες στα χωράφια. Σε γενικές γραμμές ήταν μια μέτρια χρονιά. Όσον αφορά τις τιμές ξεκίνησαν στα 50 με 70 λεπτά το κιλό και κρατήθηκαν εκεί ένα αρκετά μεγάλο διάστημα. Ωστόσο στην συνέχεια υποχώρησαν στα 40 με 45 λεπτά το κιλό για να καταλήξουν στα 15 με 20 λεπτά/κιλό».

Σε ερώτησή μας σχετικά με την ποσότητα και την ποιότητα του πεπονιού φέτος στην περιοχή ο κ. Παπανικολόπουλος μας ενημέρωσε ότι πήγαν αρκετά καλά.

Τρίκαλα

Στα ίδια χαμηλά επίπεδα με πέρσι κυμάνθηκαν τελικά οι τιμές στο πεπόνι, στην περιοχή των Τρικάλων και αυτό το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στον ΑγροΤύπο ο γεωπόνος της ΕΑΣ Τρικάλων, κ. Θανάσης Παπαγεωργίου: «η συγκομιδή στην περιοχή των Τρικάλων ολοκληρώθηκε στις αρχές Αυγούστου και η τιμή κυμάνθηκε κατά μέσο όρο στα 20 με 25 λεπτά το κιλό. Σε γενικές γραμμές η χρονιά όσον αφορά το θέμα των τιμών κύλησε όπως η περσινή. Ξεκίνησε καλά και από κάποια στιγμή και μετά οι τιμές κατρακύλησαν».

Σε ερώτησή μας σχετικά με τη φετινή παραγωγή και ποιότητα ο κ. Παπαγεωργίου μας έκανε γνωστό ότι ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρσι όπως επίσης ήταν και υποδεέστερη ποιοτικά λόγω ασθενειών που επηρέασαν τη καλλιέργεια.

agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...