Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Με καλές αποδόσεις συνεχίζεται η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας σε Ηλεία και Λάρισα

Χωρίς προβλήματα και με καλές αποδόσεις συνεχίζεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου η συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας σε Ηλεία και Θεσσαλία με μοναδική εξαίρεση τις καλλιέργειες στα Φάρσαλα που επλήγησαν από το χαλάζι πριν την έναρξη της συγκομιδής. Αυτή την στιγμή στην Ηλεία έχει παραδοθεί στα εργοστάσια το 65% της συνολικής συγκομιδής ενώ αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται και πληρωμές (προκαταβολές) για την βιομηχανική τομάτα που συγκομίστηκε και κατευθύνθηκε στα εργοστάσια έως και τον Δεκαπενταύγουστο. Μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο τοματοπαραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος, αναφέρει:

«Μέχρι και σήμερα από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει έχουμε παραδώσει στα εργοστάσια της Unilever και της Κύκνος περίπου το 65% της παραγωγής μας η συγκομιδή της οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα στην Unilever από τους περίπου 17.500 τόνους που έχουμε συμφωνήσει έχουμε παραδώσει τους 12.000 τόνους ενώ στο εργοστάσιο του Κύκνου από τους 10.000 τόνους που θα παραλάβει έχουμε παραδώσει τους 6.000 τόνους. Φέτος, οι αποδόσεις είναι καλές και μάλιστα λίγο πιο αυξημένες σε σχέση με πέρσι (9 με 9,5 τόνους ανά στρέμμα).

Σε ερώτηση του ΑγροΤύπου σχετικά με τις πληρωμές των εργοστασίων ο κ. Βαλιαννάτος μας ενημέρωσε ότι για τις παραδόσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως και την 15η Αυγούστου οι πληρωμές από τα εργοστάσια θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, 19 και 20 Αυγούστου.

Για την κατάσταση στην Θεσσαλία μίλησε στον ΑγροΤύπο ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλών Τοματοπαραγωγών «ΘΕΣΤΟ», κ. Αστέριος Σαπουνάς.
Σύμφωνα με τον ίδιο: «τα πράγματα μέχρι στιγμής εξελίσσονται πάρα πολύ καλά στην συγκομιδή βιομηχανικής τομάτας με εξαίρεση στα χαλαζόπληκτα κτήματα στην περιοχή των Φαρσάλων. Στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας ποιοτικά το προϊόν είναι πάρα πολύ καλό με τις αποδόσεις στην Λάρισα να κυμαίνονται στους 10 τόνους το στρέμμα ενώ στα Φάρσαλα τους 7 τόνους/στρέμμα (στα χωράφια που δεν έχουν πληγεί από το χαλάζι). Όσον αφορά τις πληρωμές έχουν ξεκινήσει να δίνονται κάποιες προκαταβολές και συνεχίζονται».

Χρήστος Διαμαντόπουλος
agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...