Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ηλεία: Παραδόθηκε το 65% της βιομηχανικής τομάτας

Το 65% της συνολικής παραγωγής βιομηχανικής τομάτας στην Ηλεία, έχει ήδη παραδοθεί στα εργοστάσια επεξεργασίας, ενώ η συγκομιδή συνεχίζεται  χωρίς προβλήματα και με καλές αποδόσεις. Τις τελευταίες ημέρες, πραγματοποιούνται οι πληρωμές προκαταβολής στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας στο νομό μας, για το προιόν που  συγκεντρώθηκε και παραδόθηκε στα εργοστάσια έως και τον Δεκαπενταύγουστο. 

Ο τοματοπαραγωγός και μέλος της Ομάδας Παραγωγών Βιομηχανικής Τομάτας Αμαλιάδας, κ. Χρήστος Βαλλιανάτος,σε δηλώσεις του ανέφερε :«Μέχρι και σήμερα από τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει έχουμε παραδώσει στα εργοστάσια της Unilever και της Κύκνος περίπου το 65% της παραγωγής μας η συγκομιδή της οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα στην Unilever από τους περίπου 17.500 τόνους που έχουμε συμφωνήσει έχουμε παραδώσει τους 12.000 τόνους ενώ στο εργοστάσιο του Κύκνου από τους 10.000 τόνους που θα παραλάβει έχουμε παραδώσει τους 6.000 τόνους. Φέτος, οι αποδόσεις είναι καλές και μάλιστα λίγο πιο αυξημένες σε σχέση με πέρσι (9 με 9,5 τόνους ανά στρέμμα).

Πηγή: ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...