Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Επενδυτικά σχέδια 3,3 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της αξίας αγροτικών προϊόντων

Επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 3.262.525 ευρώ εντάσσονται στο πλαίσιο της δράσης «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» (Μέτρο 123 Α) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2007 - 2013, μετά από σχετικές αποφάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη.

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν στην ίδρυση - επέκταση μονάδων τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, στον εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείων, στην τυποποίηση κρέατος και στην μεταποίηση - τυποποίηση μελιού.

Ειδικότερα, αφορούν:

Α) την ίδρυση μονάδας τυποποίησης και επεξεργασίας αρωματικών φυτών στο Πολυνέρι Τρικάλων, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 354.525 ευρώ

Β) τον εκσυγχρονισμό ελαιοτριβείου στην Ιστιαία Εύβοιας, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 384.000 ευρώ

Γ) τον εκσυγχρονισμό μονάδας μεταποίησης μελιού στη Ρόδο συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 360.000 ευρώ

και Δ) την επέκταση μονάδας επεξεργασίας - τυποποίησης κρέατος και παραγωγής στο Καλοχώρι κρεατοσκευασμάτων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης συνολικού προϋπολογισμού 2.164.400 ευρώ.

«Οι βιομηχανίες μεταποίησης γεωργικών προϊόντων αποτελούν σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα παραγωγής που συνδέει τα πρωτογενή μας προϊόντα με τους καταναλωτές. Ένας κρίκος που συνδέει τον πρωτογενή τομέα με τους κρίκους της διακίνησης και εμπορίας έως και τον τριτογενή τομέα των υπηρεσιών, όπως π.χ. ο τουρισμός», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Στη σύμπραξη αυτών των κρίκων», συνέχισε, «από το χωράφι μέχρι τον καταναλωτή, ο ρόλος της μεταποιητικής βιομηχανίας είναι κυρίαρχος και εμείς τον υποστηρίζουμε με προγράμματα και δράσεις, με στόχο την αύξηση της προστιθέμενης αξίας και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων μας, αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους στις αγορές του εξωτερικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...