Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Μεσοκώμη Δήμου Εμμ. Παπά: Οι Νέοι συζητούν για την Τοπική Ανάπτυξη


Την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013, στις 21.00, στα γραφεία της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών, στην Μεσοκώμη Δήμου Εμμ. Παπά η ΕΝΑ Σερρών οργανώνει συνάντηση-συζήτηση με θέμα την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Πιστεύοντας απόλυτα ότι η ανάπτυξη ενός τόπου δεν είναι απλά μεγαλύτερα νούμερα σε ευρώ, αλλά δημιουργία και αποτελεσματική λειτουργία εσωτερικών δομών στην τοπική κοινωνία και καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του τόπου, ο τότε πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Σερρών κ. Παναγιώτης Γκιοργκίνης (6944229816) μετά την πολύ πετυχημένη συνάντηση-συζήτηση στο Σιδηρόκαστρο (16-3-2013), που είχε οργανώσει ο τότε αντιπρόεδρος κ. Σταύρος Δελεφέρης (6975656920) με σύμφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προσδιόρισε συνάντηση-συζήτηση με θέμα την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, για τις 20-5-2013, στις 21.00, στα γραφεία της ΕΝΑ Σερρών.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο κ. Δημ. Τσουκαλάς, παλαιός πρόεδρος της κοινότητας Ανάβρας, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος τέσσερις τετραετίες στο χωριό Ανάβρα Μαγνησίας (Δήμος Αλμυρού) που το 1990 βρισκόταν σε μια κατάσταση λίγο πριν την ερήμωση. Σήμερα η Ανάβρα είναι από τα ελάχιστα –δυστυχώς- παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα που δίνουν ελπίδα. Η Εθελοντική Οργάνωση ΑΝΑΒΡΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ για το περιβάλλον, την αειφορία και τον Πολιτισμό-ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Ανάβρας και το Δήμο Αλμυρού, προσπαθούν να καταφέρουν ένα ακόμη ακατόρθωτο -από πρώτη ματιά- εγχείρημα: Ένα μικρό χωριό που κατάφερε το «θαύμα», να συνεχίσει να ευημερεί και να εξελίσσεται σε πείσμα νομικών και φυσικών προσώπων, και κόντρα σε δύσκολους καιρούς και κρίσεις κάθε είδους.

Όπως λέει ο  πρόεδρος της ΑΜΚΕ ΑΝΑΒΡΑ-ΖΩ κ. Δημ. Τσουκαλάς: «θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να πετύχει και αυτό το στοίχημα έτσι ώστε να συνεχίσει η Ανάβρα να δίνει το παράδειγμα και το κίνητρο για να ξεπεταχτούν και άλλες πολλές Ανάβρες. Ήρθε η ώρα, στη συγκυρία που περνάμε, να δράσουν και οι πολίτες, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, με εθελοντισμό και αλληλεγγύη, με μεράκι και ξεκάθαρους στόχους, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις, πάντα με διάθεση προσφοράς.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών προσκάλεσε και τον κ. Χρήστο Χατζόπουλο παλαιό κοινοτάρχη Τυχερού Έβρου, βραβευθέντα από την Ακαδημία Αθηνών για τις πετυχημένες καινοτόμες δραστηριότητες που έφεραν την ανάπτυξη στον ακριτικό τόπο, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μετά την δημιουργία των Ενώσεων Νέων Αγροτών Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών το 1993.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που  κινείται με την εθελοντική δύναμη των μελών της και την σωστή  προετοιμασία-ενημέρωση-ζύμωση της  κοινωνίας. Τώρα που η αγροτική κοινωνία καλείται να «βγάλει το κάρρο από την λάσπη», και οι νέοι αντιμετωπίζουν ανεργία 64%, ενώ στο αγροτικό επάγγελμα οι Νέοι Αγρότες είναι ΜΟΝΟ το 6% του συνόλου των αγροτών (και οι άνω των 55 ετών είναι το 65%), και με υποθήκη τα 265 δις € χρέος, ίσως είναι ο καταλληλότερος χρόνος να σκεφθούμε πολύ πιο προσεκτικά για συστήματα τοπικής ανάπτυξης εγκαταλείποντας τα κεντρικά σχήματα. Αυτά τα κεντρικά σχήματα μόνο διαφθορά συγκάλυψαν.

Η Δευτέρα, 20 Μαΐ 2013, στις 21.00, στην Μεσοκώμη Σερρών η συζήτηση είναι για την ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Πληρ: Π. Γκιοργκίνη-6944229816, Σ. Δελεφέρη-6975656920.Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...