Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Κοινωνικά προγράμματα για 530.000 αγρότες


Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για 530.000 αγρότες παρουσίασε πριν από λίγο η διοίκηση του ΟΓΑ. 

Τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν μέσω της αγροτικής εστίασης, που φέτος κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας της, αφορούν σε 6ημερες διακοπές για 120 χιλ. ασφαλισμένους. Τριήμερο εκδρομικό πρόγραμμα για 10 χιλ. δικαιούχους, δωρεάν διανομή βιβλίων για 300 χιλ. δικαιούχους, και εισιτήρια για θέατρα για 100 χιλ. δικαιούχους.

Οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους θα πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά στα ΚΕΠ όλης της χώρας από αύριο 14 Μαΐου έως και τις 14 Ιουνίου και η κλήρωση θα γίνει επίσης ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με το νέο διοικητή του ΟΓΑ, Δημήτρη Κοντό, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκαθαρίσει και ο αριθμός των δικαιούχων οικογενειακών δικαιωμάτων οι οποίοι εκτιμούνται στους 650 χιλ.

Οι αιτήσεις θα γίνουν μαζί με την ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής δήλωσης σε ξεχωριστό έντυπο και η πρώτη δόση εκτιμάται ότι θα καταβληθεί στις αρχές Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, αντίστοιχο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα και από το ΟΑΕΔ, ενώ αναφερόμενος στον ΟΓΑ ο υπουργός εκτίμησε πως με την ένταξη του ταμείου στην ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων από την 1η Ιουνίου, δεν θα υπάρχει κανένας ασφαλισμένος χωρίς ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...