Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Τι θα γίνει με τις οφειλές κτηνοτρόφων-πτηνοτρόφων σε πιστωτικά ιδρύματα



Ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τη διαγραφή τόκων υπερημερίας από κτηνοτροφικά ή πτηνοτροφικά δάνεια. Η ερώτηση είναι η δεύτερη στη σειρά που γίνεται για το συγκεκριμένο θέμα καθώς έχει διαπιστωθεί πως συγκεκριμένο πιστωτικό ίδρυμα δεν εφαρμόζει την κείμενη νομοθεσία και δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα στον συγκεκριμένο κλάδο.


Το κείμενο της ερώτησης:

"Πριν από λίγο καιρό, σας είχαμε απευθύνει την ερώτηση 3746 στις 05/11/2012 σχετικά με την υποχρέωση, που έχουν τα πιστωτικά ιδρύματα να εφαρμόσουν τις διατάξεις της ΚΥΑ 4216/Β269/2001 και τις διατάξεις του άρθρου 39 του Ν.3259/2004. Στο πλαίσιο της απάντησης σας είχε καταστεί απολύτως σαφές από μέρους σας, ότι οι ανωτέρω διατάξεις ισχύουν και οφείλουν να τηρούνται από το σύνολο των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα οι τράπεζες οφείλουν να διαγράφουν ένα ποσοστό  των τόκων υπερημερίας από  το κτηνοτροφικά ή πτηνοτροφικά δάνεια, το ποσοστό αυτό είναι το ίδιο με το ποσοστό, που είχε προγενέστερα διαγραφεί και καταλογιστεί σε βάρος του λογαριασμού του Ν. 128/1975.

Ακόμα και σήμερα όμως παρατηρούμε  ότι ο βασικότερος συνεργάτης των κτηνοτροφικών-πτηνοτροφικών μονάδων μέχρι πρότινος, που είναι η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα, αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει τις παραπάνω διατάξεις δηλώνοντας ότι είναι αβάσιμες.

Αναλογιζόμενοι  ότι στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία, οι πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες μπορεί να οδηγηθούν στην παύση εργασιών λόγω μη εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να υποχρεωθεί η Αγροτική Τράπεζα να εφαρμόσει το νόμο;
Γνωρίζετε με βεβαιότητα ότι δεν ακολουθείται η ίδια πολιτική και από τα υπόλοιπα πιστωτικά ιδρύματα;    


  O Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...