Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:Να ενισχυθεί περαιτέρω η «εξωστρέφεια» της σταφίδας


Mαζί με την προώθηση και επέκταση του αγροδιατροφικού κλάδου. - ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: «ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΡΙΕΤΕΣ Πρόγραμμα 1.524.050 Ευρώ.

Απαντώντας σε σχετική  ερώτηση-παρέμβαση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης ,μεταξύ άλλων αναφέρει στην Εθνική Αντιπροσωπεία και την εξής πληροφορία:

«Η Παναιγειάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΕΑΣ Αιγίου υλοποιεί αυτό τον καιρό ένα τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, συνολικού ποσού 1.524.050 ευρώ, το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ.

Συγκεκριμένα μόνο για το 2012, η ενίσχυση έφτασε στο ποσό των 627.078 ευρώ.»

Ο Υπουργός μάλιστα «εις επιρώσιν»  των όσων πρόβαλε ο τ. Υφυπουργός Νικ. Νικολόπουλος συμφωνώντας και επαυξάνοντας στις προτάσεις που καταθέτουν οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ Αγρότες περί της περαιτέρω ενίσχυσης της σταφίδας και της προώθησης και επέκτασης του αγροδιατροφικού κλάδου απάντησε ουσιαστικά ότι σ’ αυτή την ρότα κινείται και το υλοποιούμενο που συμπεριλαμβάνει δράσεις για το προγραμματισμό της παραγωγής, τη βελτίωση και διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος, της εμπορίας του, καθώς επίσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο ερώτημα του Ανεξάρτητου  Βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου, τι κάνει το Υπουργείο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, ο Υπουργός είπε πως η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αιγίου-ΠΕΣ υλοποιεί τριετές πρόγραμμα προώθησης της σταφίδας στη Ρωσία. Ουκρανία, Αμερική και Καναδά, συνολικού προϋπολογισμού 3.820.440 ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από την ΕΕ χωρίς και πάλι να αναφερθεί είτε σε καινούργια προγράμματα, είτε σε νέες πολιτικές πρωτοβουλίες στα οξύτατα προβλήματα που δημιούργησε η κρίση.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκος Νικολόπουλος αφού εξέφρασε την συγκρατημένη ικανοποίηση του δήλωσε:

«Δεν πρέπει να επαναπαύεται ο Υπουργός στις δάφνες άλλων. Είναι ανησυχητικό ότι δεν είπε τίποτα καινούργιο. Δεν γίναμε σοφότεροι. Απλά αντέγραψε τις απαντήσεις που καρμπόν έδιναν όλοι οι προηγούμενοι. Φαίνεται ότι κοντά έξι μήνες ούτε καν έχει ασχοληθεί, πόσο μάλλον να βάλει μπροστά το κυβερνητικό πρόγραμμα που είχαμε παρουσιάσει στον αγροτικό κόσμο, όταν είμαστε στην αντιπολίτευση.

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να πάρει στους ώμους του ένα  σημαντικό βάρος του χρέους και να δώσει το φιλί της ζωής στην οικονομική ανάπτυξη και στις εξαγωγές.

Τα προγράμματα αυτά αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροτικού τομέα, την προώθηση των πιστοποιημένων και ποιοτικών προϊόντων και, κατ’ επέκταση, για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...