Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοιήσουν το μεσημέρι της Κυριακής στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας στη Νίκαια Λάρισας. Έχουν προειδοποιήσει για κλιμάκωση του αγώνα τους, καθώς δεν ικανοποιούνται από τις προτάσεις της κυβέρνησης. Τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν κλείσιμο των δρόμων για μία ώρα καθημερινά έως τη Δευτέρα, ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος.

Το μεσημέρι του Σαββάτου διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και στην Εθνική Οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τρακτέρ. Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στο Νέστο, Γιάννης Κοντός, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι ο αγώνας συνεχίζεται, με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη από το Άγαλμα του Βενιζέλου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, διοργάνωσε το Σάββατο το μεσημέρι η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης των αγροτών βρέθηκε η 8η έκθεση κτηνοτροφίας - πτηνοτροφίας Zootechnia.

Επισκεπτόμενος την έκθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος αναγνώρισε μεν τα αιτήματα του κλάδου ως δίκαια, αλλά κάλεσε τους διαμαρτυρόμενους να αναλογιστούν τα ασφυκτικά δημοσιονομικά περιθώρια, απευθύνοντας πρόσκληση για συμμετοχή στην εκπόνηση του σχεδιασμού της επόμενης διετίας, όπως είπε, με έμφαση στα έργα υποδομών του πρωτογενούς τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...