Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ανανέωση του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων


"Για την πρόσφατη διακήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ  για ανάδοχο του έργου Ανανέωση  του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων" κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Εύβοιας και υπεύθυνος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"Για άλλη μια  φορά η κυβέρνηση προχωρά σε παραχωρήσεις στον ιδιωτικό τομέα σημαντικών έργων για το δημόσιο και τους πολίτες με κατακερματισμό της τεχνολογίας, των λύσεων και την απομόνωση των στοιχείων που θα πρέπει να συγκροτούν μια ενιαία αντίληψη για την διαχείριση της γης, του ελέγχου  και των δικαιωμάτων. Η κατασπατάληση πολύτιμων πόρων για έργα που θα χρειαστούν άλλα έργα για να ολοκληρωθούν είναι στην πραγματικότητα μια πολιτική απόφαση που συστηματικά καθιστά διαβλητές τις όποιες βασικές υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες και την ορθή διαχείριση.

Έτσι απαξιώνεται η δημόσια διοίκηση για να καταστεί ευκολότερα αντικείμενο συρρίκνωσης και  εκποίησης. Επιπλέον με τέτοιου είδους λύσεις απαξιώνονται τα στελέχη που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου και των εποπτευόμενων οργανισμών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναδεικνύει με την γραπτή ερώτηση των βουλευτών της ΕΕΚΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αυτές τις πολιτικές και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αγροτών να σταθούν απέναντι σε τέτοιες αποφάσεις αναδεικνύοντας την πολιτική μιας δημόσιας διοίκησης με μόνο γνώμονα πολιτικής τα συμφέροντα των αγροτών, του ελέγχου και της διαχείρισης της αγροτικής γης με την μεγαλύτερη απόδοση του ανθρώπινων και τεχνολογικών πόρων".

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...