Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Θεσσαλονίκη: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Στη Θεσσαλονίκη  θα χτυπάει για ένα τριήμερο, από τις 7 μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου,  η καρδιά του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόσο με αφορμή το Συνέδριο του Economist, όσο και με τη έκθεση για την κτηνοτροφία Zootechnia.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης θα είναι βασικός ομιλητής στο συνέδριο του Economist που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και με  θέμα: «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - Επιταχύνοντας την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα».

Στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου και λίγο πριν τα εγκαίνια της Zootechnia ο υπουργός μαζί με το Βούλγαρο ομόλογό του Μιροσλάβ Ναϊντένοφ,  θα συμμετάσχουν σε επιχειρηματικό Forum που οργανώνεται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. Ο κ. Ναϊντένοφ

 θα βρίσκεται στην Ελλάδα, καλεσμένος του κ.Τσαυτάρη, συνοδευόμενος από 15μελή επιχειρηματική αποστολή στους κλάδους της κτηνοτροφίας και των γαλακτοκομικών προϊόντων.
Στις 7.00 το βράδυ ο Υπουργός κ. Αθ. Τσαυτάρης μαζί με το Βούλγαρο υπουργό  και τον πρέσβη της Κίνας θα πραγματοποιήσουν τα εγκαίνια της μοναδικής εξειδικευμένης έκθεσης στον τομέα των παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια της Zootechnia.

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί ο κ. Τσαυτάρης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Τεχνολογίας Ζωικής Παραγωγής, που διοργανώνει το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ λίγη ώρα αργότερα στις 12 το μεσημέρι,  θα εγκαινιάσει το περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(Περίπτερο 8-  Αίθουσα Α, Νικόλαος Γερμανός).

Στη συνέχεια θα βραβεύσει 7 εκπροσώπους καινοτόμων επιχειρήσεων στον κλάδο της ζωικής παραγωγής. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης ο γ.γ. του Υπουργείου Μόσχος Κορασίδης και ο ε.γ. Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Αθανάσιος Θεοχαρόπουλος.

Παράλληλα, θα γίνει παρουσίαση της δράσης «ελληνική παλέτα τυριών» που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο και στην προκειμένη περίπτωση αφορά τυριά ποιότητας από εγκεκριμένα τυροκομεία, προέλευσης από τα νησιά των Κυκλάδων. Η δράση αυτή είναι συνέχεια της δράσης «ελληνικό πρωινό» που ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή σε ξενοδοχεία όλης της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με πολύ θετική ανταπόκριση.
Στο πλαίσιο πάντα της Zootechnia το Υπουργείο διοργανώνει
ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου με θέμα τους βοσκότοπους (Αίθουσα Helexpo Corona) και σκοπό τη βέλτιστη αξιοποίηση και αειφορική διαχείρισή τους. Για το θέμα θα τοποθετηθεί τόσο ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης, όσο και εκπρόσωποι του Υπουργείου, αλλά και της λιβαδοπονικής εταιρείας, πανεπιστημιακοί, επιστήμονες του κλάδου και παραγωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...