Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Οι κτηνοτρόφοι του Νομού Ιωαννίνων αφανίζονται!

Με αφανισμό απειλείται ο κτηνοτροφικός κλάδος της Ηπείρου, λόγω του υπέρογκου κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές διάθεσης των προϊόντων, οι οποίες εδώ και καιρό είναι καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα.

Τα παραπάνω τονίζει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων (την υπογράφει ο Πρόεδρος κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης) σε επιστολή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, την οποία κοινοποιεί και στους υφυπουργούς Μιλένα Αποστολάκη και Φιλ. Σαχινίδη, καθώς και στους βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων.

Ο κ. Μπαλντογιάννης, μεταξύ άλλων αναφέρει:«Η μεγάλη οικονομική κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας καθώς και οι υπέρογκες αυξήσεις στα καύσιμα , την ηλεκτρική ενέργεια στο ΦΠΑ στα επιτόκια δανεισμού και στις πρώτες ύλες (ζωοτροφές, λιπάσματα, φάρμακα κλπ) έχουν φθάσει τους κτηνοπτηνοτρόφους και γενικά τους αγρότες του Νομού μας σε απόγνωση...»Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κλάδος της κτηνοπτηνοτροφίας αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την οικονομία του Νομού Ιωαννίνων, και κατ’ επέκταση της χώρας, διότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δραστηριοποιείται γύρω από αυτόν καθώς απασχολεί και το μεγαλύτερο εργατικό δυναμικό του Νομού, επομένως οι συνέπειες από τον αφανισμό του θα είναι ολέθριες».Προκειμένου, κ. Υπουργέ, να αποφύγουμε τον αφανισμό του κλάδου διεκδικούμε και απαιτούμε:
• Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ από 13% σε 6% και από 23% σε 13%.
• Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων με την εφαρμογή κατ’ αποκοπή συντελεστή 4% επί των πωλήσεων των προϊόντων
• Αυστηροί έλεγχοι στις εισαγωγές των κτηνοπτηνοτροφικών προϊόντων
• Ρύθμιση των κτηνοπτηνοτροφικών δανείων με χαμηλότοκα επιτόκια και περίοδο χάριτος καθώς επίσης και χορηγηση νέων άτοκων δανείων με την εγγύηση του Δημοσίου
• Τήρηση της ιδρυτικής πράξης της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗΣ και αποκατάσταση της αδικίας με επιστροφή του 7,7% των μετοχών στις Ενώσεις - μετόχους.
• Άμεση επιστροφή του ΦΠΑ των επενδυτικών αγαθών στους αγρότες
• Άμεση αποπληρωμή των επιδοτήσεων όλων των επενδυτικών προγραμμάτων των αγροτών».

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...