Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ για τον Συνεργατισμό & την Κοινωνική Οικονομία στην Νίκαια

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, στις 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10) το ΟΙΚΟΡΑΜΑ (Κοινότητα Οικοαναπτυξιακών Πρωτοβουλιών) και η Ομάδα Εργασίας του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας, οργανώνουν συνάντηση-συζήτηση με θέμα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Από την ίδρυσή του (15/3/2011) το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ, παρουσίασε στην 1η Πανελλήνια Ολομέλεια (16/4/201) την Διακήρυξή του και τις έντεκα Ομάδες Εργασίας, συμμετείχε στο CEO & CSR conference 2011 (5/5/2011) για την Ηθική Επιχειρηματικότητα (Β. Τακτικός), συμμετείχε στο AGRO Quality Φεστιβάλ (14/5/2011) για την Αγροτική Επιχειρηματικότητα & Αγροτουρισμό (Δ. Μιχαηλίδης, Χ. Γαρδικιώτη) και συμμετείχε στο Συνέδριο Κ.Σ.Δ.Ε.Α. ΕΔΡΑ (30/5/2011) για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία (Χ.Γαρδικιώτη, Β. Τακτικός, Δ.Μιχαηλίδης).

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ, σε συνεργασία με τη ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΜΚΟ (www.oikosocial.gr/ anadrash@otenet.gr Τηλ 210 822656, κιν 6989 865476), παρέχει διαρκώς οδηγίες και τεχνογνωσία στις ΜΚΟ για τη σύνταξη πρωτοκόλλων συνεργασίας με τους Δήμους, με σκοπό την ανάπτυξη τοπικών συνεργασιών, ενώ πραγματοποιεί επαναλαμβανόμενα σεμινάρια για ανέργους, επιχειρήσεις & Οργανώσεις που θέλουν να συμμετέχουν σε προγράμματα.

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011, στις 09.00, στο Ζάππειο Μέγαρο το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ στηρίζει το συμπόσιο «Ευεργετισμός, Ολυμπισμός, Εθελοντισμός» που οργανώνει η Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών σε συνεργασία με την Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων.

Την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, στις 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Νίκαιας το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ στηρίζει την συζήτηση « Συνεργατισμός & Κοινωνική Οικονομία» που οργανώνει η Ομάδα Συνεργατισμού & Κοινωνικής Οικονομίας σε συνεργασία με το ΟΙΚΟΡΑΜΑ.

Ο Συνεργατισμός δεν είναι ιδιοκτησία των Αγροτικών Συνεταιρισμών, ούτε η σημερινή εικόνα αρκετών αγροτικών συνεταιρισμών ανταποκρίνεται στην συνολική θεώρηση του συνεργατισμού. Υπάρχουν και λειτουργούν σε διάφορα μέρη πολλών μορφών συνεργατικές δομές, όπως: Γεωργικοί πετυχημένοι συνεταιρισμοί, Συνεταιρισμοί εργαζομένων, Βιοτεχνικοί συνεταιρισμοί, Συνεταιρισμοί καταναλωτών, Πιστωτικές ενώσεις, Συνεταιρισμοί κατοικίας, Συνεταιρισμοί φτωχών στρωμάτων και άλλοι. Οι πολύ σημαντικές εκδόσεις του Δικτύου ΚΑΠΑ για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας με τίτλο «Απαντήσεις για την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση- Η Ανθεκτικότητα του Συνεταιριστικού Επιχειρηματικού Μοντέλου σε Περιόδους Κρίσης», καθώς και το «Συνεταιριστικό Εγχειρίδιο για τις Οργανώσεις Εργαζομένων» αξίζουν συγχαρητήρια και είναι πολύτιμα βοηθήματα για κάθε έναν. (www.diktio-kapa.dos.gr)

Εκτός από την πολύ σημαντική επιλογή του ΟΗΕ να ανακηρύξει το 2012 «Διεθνές Έτος Συνεταιρισμών», τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων προσπαθεί να κάνει παρέμβαση στο θεσμικό πλαίσιο των Αγροτικών Συνεταιρισμών, όσο και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρεμβαίνει στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.

Τελευταία ακούσαμε για μια προσπάθεια που την καταγράψαμε στο http://prwskalo.blogspot.com, ως Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. με σκοπό να συμβάλλει στη διατύπωση ενός δημόσιου λόγου και στην ενεργοποίηση μιας κοινωνικής πράξης, με τη μορφή ενός Σχεδίου Δράσης οικονομικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού, πολιτικού και ιδεολογικού που θα δίνει διέξοδο, ελπίδα, προοπτική.

Η Ομάδα Εργασίας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ σε συνεργασία με το ΟΙΚΟΡΑΜΑ και την στήριξη του Δήμου Νίκαιας και της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΜΚΟ ευελπιστεί να συμβάλει στην δημόσια συζήτηση για την ανάπτυξη του Συνεργατισμού και της Κοινωνικής Οικονομίας την Τετάρτη, 29/6/2011, στην Π. Τσαλδάρη 10, Νίκαια. Πληροφορίες: κα Μ. Σουπιώνη- 6984457249, ΟΙΚΟΡΑΜΑ.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...