Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΠΡΕΒΕΖΑ:Δυναμική κινητοποίηση των κτηνοτρόφων για τη Δωδώνη

Με μια δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα στην Πρέβεζα οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου έκαναν γνωστή προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».

Μετά τις αντίστοιχες διαμαρτυρίες που πραγματοποιήθηκαν στα Ιωάννινα και στην Αρτα σειρά είχε η πόλη της Πρέβεζας.Οι παραγωγοί συναντήθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στον κόμβο της Νικόπολης και στην συνέχεια με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κατευθύνθηκαν στην πόλη.

Χτυπώντας δυνατά τις κόρνες τα οχήματα διέσχισαν την Λ.Ειρήνης και τον πεζόδρομο της παραλίας και κατέληξαν στην Αγροτική Τράπεζα την είσοδο της οποίας απέκλεισαν με αγροτικά μηχανήματα για δύο περίπου ώρες.

Ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας Χρήστος Βαγγελής κατήγγειλε όλους όσοι μεθόδευσαν την πώληση της Γαλακτοβιομηχανίας ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας Λάζαρος Πιπιλίδης διάβασε το ψήφισμα συμπαράστασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την υποστήριξη στους παραγωγούς εξέφρασαν πολλοί φορείς ενώ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μιχάλης Τζίμας επεσήμανε ότι ο αγώνας που δίνουν είναι μακρύς και δύσκολος όμως με την συμπαράσταση όλων θα είναι νικηφόρος.

«Σήμερα από την Πρέβεζα καλούμε την κυβέρνηση να πάρει την απόφασή της και να μας πει αν θέλει ή αν δεν θέλει κτηνοτροφία στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Τζίμας χαρακτηρίζοντας ως μονόδρομο για την ανάπτυξη την διατήρηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Οι παραγωγοί την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη κινητοποίηση στην Ηγουμενίτσα ενώ αύριο το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συζητηθεί το θέμα της Γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...