Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Νέες κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων

Δύσκολες μέρες περνά τελευταία ο πτηνο-κτηνοτροφικός κλάδος, καθώς οι απανωτές αυξήσεις των τιμών στις ζωοτροφές, στα καύσιμα, αλλά και η παράλληλη στασιμότητα της παραγωγής για τους παραπάνω λόγους, έχουν οδηγήσει και πολλούς Ηπειρώτες παραγωγούς σε απόγνωση. Γι’ αυτό το λόγο πτηνοτρόφοι και κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από αύριο Πέμπτη με τους κτηνοτρόφους στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 7ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία «Zootechnica» που ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ…

Διαρκώς συσσωρεύονται τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πτηνοτρόφοι της περιοχής μας, κάνοντας λόγο μάλιστα για συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσής τους. Οι τιμές των ζωοτροφών έχουν φτάσει στα ύψη, σχεδόν διπλασιάσθηκαν, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν μετακυλήσει τις τιμές στους καταναλωτές, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο κοινωνική ευαισθησία, μιας και διανύουμε μια από τις δυσκολότερες οικονομικά περιόδους στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Να αναλάβει τις ευθύνες της καλεί την Κυβέρνηση με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών και να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της ελληνικής πτηνοτροφίας.«Οι συνεχιζόμενες και αλματώδεις αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών, των καυσίμων (πετρελαίου – υγραερίου) και των άλλων εφοδίων οδηγούν την ελληνική πτηνοτροφία σε αφανισμό. Για την αγορά των απαραίτητων αυτών εφοδίων, για την εκτροφή των πουλερικών οι πτηνοτροφικές μονάδες εξαναγκάζονται να προσφεύγουν σε τραπεζικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια και σε υπερχρέωση και έτσι οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή, ενώ η διάθεση πτηνοτροφικών προϊόντων στην αγορά καθίσταται οικονομικά προβληματική», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.Παράλληλα, η Ένωση καλεί όλους τους πτηνοτρόφους –παραγωγούς να δώσουν δυναμικά το «παρών» το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11 το πρωί στην πανελλήνια συγκέντρωση στο περίπτερο της έκθεσης «Zootechnica» (περ. 15 STAND 52 B ).

ΚΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Δυναμικά θα δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης και οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, διαμαρτυρόμενοι και αυτοί για την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο κλάδος τους. Τα αιτήματά τους γνωστά: επιδότηση των κτηνοτρόφων για την αγορά ζωοτροφών, αλλά και πάγωμα των χρεών.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...