Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ στους αγρότες


Για σημαντική ένεση ρευστότητας στους αγρότες έκανε λόγο ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την καταβολή επιδότησης ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σήμερα πιστώνονται οι λογαριασμοί των αγροτών και των κτηνοτρόφων με πάνω από 1 δισ. ευρώ, είναι το υπόλοιπο μισό της ενιαίας ενίσχυσης εκείνων που λέμε αγροτικές επιδοτήσεις. Αμφίβολα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι μια σημαντική ένεση ρευστότητας για τους αγρότες μας, σε συνέχεια και της εξισωτικής αποζημίωσης και του αγροτικού πετρελαίου που έχει δοθεί", είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς προέδρευσε ευρείας σύσκεψης με την ηγεσία του υπουργείου επιβεβαιώνοντας την κυβερνητική επιδίωξη για προώθηση μεταρρυθμίσεων σε τομείς που μπορούν να ωθήσουν την ανάπτυξη.

"Κάθε κρίση κρύβει ευκαιρίες. Και οι ευκαιρίες επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι τεράστιες. Διαθέτουμε εξαιρετικά προϊόντα ποιότητας και ονομασίας προέλευσης που κερδίζουν επάξια πια τις θέσεις τους στις διεθνείς αγορές. Από το λάδι μας μέχρι την φέτα, μέχρι τα κρασιά και τα φρούτα μας", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους να μην αποτελούν είδηση ενώ τάχθηκε υπέρ της απόδοσης των χρημάτων που θα εξοικονομούνται από τον ΕΛΓΑ σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων.

"Θέλω να πω όμως ότι εργαζόμαστε έτσι ώστε οι πληρωμές που γίνονται στην ώρα τους όπως σήμερα να μην αποτελούν πια είδηση αλλά να είναι μια υποχρέωση της πολιτείας και να είναι ένας κανόνας σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Θέλω να συγχαρώ την ηγεσία του υπουργείου για τις πολλές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει όπως είναι για παράδειγμα η καθιέρωση της προαιρετικής ασφάλισης στον ΕΛΓΑ που θα καλύψει ζημιές που σήμερα δεν αποζημιώνονται δηλαδή ζημιές και από βιολογικά φαινόμενα, αν πω μόνο τη λέξη πράσινο σκουλήκι οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα θα καταλάβουν την σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας", επισήμανε.

Και πρόσθεσε: "Θέλω να τονίσω επίσης ότι βούλησή μας είναι να μπει τέλος στις επιχορηγήσεις σε έναν κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό ώστε τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομηθούν από τον ΕΛΓΑ να μπορούν να επιστρέψουν ως επίδομα σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων. Εκεί πραγματικά πιστεύω ότι θα πιάσουν τόπο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...