Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σκανδαλίδης: «Μαξιμαλιστικές οι διεκδικήσεις των αγροτών»

Άκαιρες, άδικες και αψυχολόγητες, ιδίως εν μέσω της σημερινής οικονομικής συγκυρίας, χαρακτήρισε τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις των αγροτών από τη Δευτέρα (7/2) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας παράλληλα ότι θεωρεί αδιανόητο να επαναληφθούν φέτος οι «φολκλορικές σκηνές», όπως οι περσινές.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με την ευκαιρία της Zootechnia στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σκανδαλίδης διεμήνυσε ακόμη στους αγρότες ότι, στην τρέχουσα συγκυρία, είναι «αδύνατο να υλοποιηθούν οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις τους», σημειώνοντας πάντως ότι το υπουργείο θα συνεχίσει τον διάλογο μαζί τους «κι ας είχαν πάρει από πριν τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους» .

Ακόμα, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι θεωρεί άδικα τα αιτήματα των αγροτών για αύξηση του επιστρεφόμενου ΦΠΑ στο 15% (ενώ έχει ήδη αυξηθεί στο 11% από 7%, παρά την κρίση), χορήγηση αφορολόγητου πετρελαίου («αφορολόγητο πετρέλαιο δεν υπάρχει πουθενά», αν και δεν αποκλείεται -υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις- η καθιέρωση «αγροτικού πετρελαίου») και τις εισφορές στον ΕΛΓΑ («το κράτος πληρώνει ήδη περισσότερα από όσα παίρνει ο ΕΛΓΑ από τις εισφορές των αγροτών»).

Καταλήγοντας, ο υπουργός χαρακτήρισε ως «κορυφαίο δείγμα γραφής του τελευταίου 5μήνου το γεγονός ότι οι αγρότες δεν βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα παρά τη δραματική πτώση εισοδήματα στα μικρά και μεσαία στρώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...