Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Γιορτή ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, 3-5 Σεπ, η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαρέων-ΔΗΚΕΔΗΜ, μαζί με τους Τοπικούς φορείς και την τεχνική υποστήριξη του ΑγρΟραμα έχουν απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους τοπικούς συντελεστές της πραγματικής οικονομίας και την πραγματικής ανάπτυξης, αγρότες, μεταποιητές, εμπόρους, χειροτέχνες, πολιτιστικούς δημιουργούς, συλλόγους, ομάδες παραγωγών, ενώσεις νέων αγροτών, πολιτών, καταναλωτών, προσκόπων και όλους, με στόχο την προβολή της τοπικής ταυτότητας των Μεγάρων και της περιοχής.

Η Αττική πρέπει να συνειδητοποιήσει τη δύναμη των Μεγάρων, που με τις οροσειρές του Πατέρα και των Γερανίων τροφοδοτούν όλη την Αττική με νερό και οξυγόνο. Τα Μέγαρα μπορούν να αποτελέσουν τον φυσικό «πνεύμονα» για αναψυχή και ορεινές δραστηριότητες. Εκτός από την ετήσια γεωργική παραγωγή στα 280.000 καλλιεργούμενα στρέμματα, εκτρέφουν και περίπου 50.000 αιγοπρόβατα.

Στα Μέγαρα παράγονται τοπικά σχεδόν τα πάντα. Έχει ελιές και λάδι, έχει σταφύλια και κρασιά, έχει κελυφωτά φυστίκια ονομασίας προέλευσης Μεγάρων και βέβαια τα οπωρολαχανικά. Τα Μέγαρα παράγουν το 70% της αυγοπαραγωγής της Ελλάδας και κάθε μέρα τροφοδοτούν απευθείας από το χωράφι στον κάτοικο του Λεκανοπεδίου αυγά με 140 λιανοπωλητές αυγών και 600 αγρότες-παραγωγούς οπωροκηπευτικών.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και άλλες δομές παρουσιάζουν μία συνεχώς βελτιούμενη προσφορά, κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ οι αθλητικοί και άλλοι σύλλογοι συμπληρώνουν την κοινωνική ζύμωση.

Η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ δίνει ώθηση στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στις κοινωνικές τοπικές δυνάμεις και τις δυνατότητές τους και δημιουργεί μια πλατφόρμα συνάντησης, συζήτησης, γνωριμίας και ανάπτυξης νέων συνεργασιών για την από κοινού προώθηση της τοπικής παραγωγής (τρόφιμα & τεχνήματα), για την αύξηση της προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών τουρισμού (διανυκτερεύσεις, αναψυχή, εστίαση, ψυχαγωγία κλπ) με την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών του τοπικού πολιτισμού.

Η 2η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης «ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ», 3-5 Σεπ 2010, προετοιμάζεται να δεχθεί όλους τους επισκέπτες στην είσοδο της πόλης των Μεγάρων (θέση Πευκάκια) προβάλλοντας την τοπική ταυτότητα και την τοπική παράδοση μέσω της τοπικής παραγωγής τοπικών φημισμένων προϊόντων, ενώ ήδη προετοιμάζονται παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους κατοίκους για τους κατοίκους & τους επισκέπτες.

Πληροφορίες: ΔΗΚΕΔΗΜ 2296089150 deadhm@otenet.gr, Σ. Καστάνης 6973353767 & Τ. Πανταζής 6977213581.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...