Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

PELLAexpo, Γιορτή Τρούφας & ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ

Σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα έγιναν τα εγκαίνια της 23ης Γεωργικής & Βιοτεχνικής Έκθεσης Ν. Πέλλας-PELLA expo, στην Κρύα Βρύση, την Τετάρτη, 25/8/2010, στην ανακαινισμένη και με νέο profil έκθεση. 

Και ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης αναφέρθηκαν κυρίως στην ενσωμάτωση της Κρύας Βρύσης στον νέο Καλλικρατικό Δήμο Γιαννιτσών, καθώς και στην ακύρωση της  Νομαρχίας Πέλλας, πάντα βέβαια με σημείο αναφοράς την συνέχιση ή όχι  των θεσμών και παραδόσεων της περιοχής, όπως και η Γεωργική & Βιοτεχνική Έκθεση. Και οι δύο αυτοδιοικητικοί συγκίνησαν τους συμμετέχοντες καθώς έμοιαζε να τους αποχαιρετούν από αυτές τις θέσεις ευθύνης, οι οποίες καταργούνται με την λήξη της θητείας τους. Η PELLAexpo, παρουσίασε μια εντελώς καινούργια αισθητική (στεγασμένος χώρος κλπ) αλλά και νέα προσέγγιση στην διαδικασία συμβολής στην τοπική ανάπτυξη, με κύριο εμπνευστή τον δημοσιογράφο κ. Λ. Αμιτζόγλου. 

Στα εγκαίνια διακρίναμε την εκκλησιαστική ηγεσία, τον Νομάρχη Πέλλας κ. Μ.Καραμάνη, τον Δήμαρχο Κρύας Βρύσης κ. Γεώργιο Ναβροζίδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ι.Τσώτσο, τον Αστυνομικό Διοικητή Πέλλας, τον Βουλευτή Πέλλας κ. Η.Θεοδωρίδη, την Πρόεδρο Νομ Συμβουλίου κα Ε. Χρηστάκη, τους Αντινομάρχες κκ Σ.Κεχαγιά & Ν.Δεληκούκη, τον κ. Κ. Γεωργόπουλο (Δημ.Σύμβουλο αδελφοποιημένου Δήμου Γαργαλιάνων), τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Α.Τσαλναφερίδη, τον πρόεδρο ΕΑΣ Γιανντσών κ. Κ.Τσάτσο, πολλούς Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, αλλά δεν εντοπίσαμε επίσημη συμμετοχή-αντιπροσωπεία του νέου Δήμου Γιαννιτσών όπου θα μπορούσε να συνεχιστεί η 24η Γεωργική & Βιοτεχνική Έκθεση. (τηλ 6944474344). 

Την Παρασκευή, 27/8/2010, στις 21.00, λίγο πριν το Πηλιορίτικο Λαϊκό Πανηγύρι στην κεντρική Πλατεία Αργαλαστής Μαγνησίας, στα εγκαίνια της ΓΙΟΡΤΗΣ Μανιταριού Τρούφας θα γίνουν οι ομιλίες για «καλλιέργεια τρούφας» (Δρ. Σ. Διαμαντής-ΕΘΙΑΓΕ), για «Τρούφα & τοπικά Πηλιορείτικα προϊόντα» (κ. Α. Αρέθα-Δήμαρχο Μηλεών) και για «Τοπικά Σύμφωνα & Τρούφα-Η ταυτότητα πουλά» (κ. Δ. Μιχαηλίδη, ΑγρΟραμα), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου κ. Σ. Παπαϊωάννου και ο Δήμαρχος Αργαλαστής κ. Μ. Γαϊτανάς.
Το Σάββατο, 28/8/2010, το βράδυ η πλατεία Αργαλαστής Πηλίου θα γεμίσει από γεύσεις  και αρώματα τρούφας με μαγειρέματα, γευσιγνωσίες τρούφας και κρασιών και πολύ μουσική. (τηλ 6932-222440)

Στις 3/9/2010, στις 19.00, γίνονται τα εγκαίνια της 2ης Γιορτής Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, στην είσοδο των Μεγάρων (Πευκάκια), με πλήρως αναδιαμορφωμένο τον χώρο των εκδηλώσεων και το υπαίθριο θέατρο, με νέα ιδιόκτητα λυόμενα stand, με νέο προσεγμένο φωτισμό εξοικονόμησης ενέργειας και πολύ μεγάλη συμμετοχή ΜΟΝΟ από τους τοπικά δρώντες οικονομικούς παράγοντες (αγρότες, παραγωγούς, μεταποιητές, παροχείς υπηρεσιών κλπ). Σταθερά προσανατολισμένη στον στόχο της προβολής της ταυτότητας της περιοχής των ΜΕΓΑΡΩΝ, της προβολής της ιστορίας και των παραδόσεων της, της προώθησης των φημισμένων τοπικών αγροτικών και άλλων προϊόντων της. Στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή, διαφορετική, διακριτή και που με την ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της, μπορούν να την επιτρέψουν να σχεδιάσει την αυτοδύναμη Τοπική Ανάπτυξη της περιοχής και να δώσουν νόημα στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής των Μεγάρων Αττικής. 

Η 2η Γιορτή Τοπικής Ανάπτυξης ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ, 3-6 Σεπ 2010, έχει 5 τομείς, που οργανώνονται όλοι από την ΔΗΚΕΔΗΜ, τον ΔΗΜΟ και Τοπικούς φορείς, με την τεχνική υποστήριξη του ΑγρΟραμα. Οι 5 τομείς είναι: η Έκθεση προϊόντων & υπηρεσιών, οι Παρουσιάσεις, οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Αναπτυξιακή ζύμωση και η Συζήτηση για τις «τάσεις & εξελίξεις στην ύπαιθρο», την Δευτέρα, 6/9/10, 19.00, στα Πευκάκια. (τηλ 22960 82747,697-3353767, 6977-213581).
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...