Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

O φάκελος της «ΑΓΡΟΓΗΣ» στον Εισαγγελέα

Τις επόμενες μέρες πρόκειται να κατατεθεί ο φάκελος της «ΑΓΡΟΓΗΣ» στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή, αλλά και στον Εισαγγελέα, δήλωσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.
«Οποιαδήποτε παράλληλη διαδικασία γίνεται, ενισχύει το ελεγκτικό έργο και δεν το μειώνει», πρόσθεσε κατά τη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στις Σέρρες και υπογράμμισε: «Δίνουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διαχειρίζονται οι δημόσιοι πόροι και με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να προσλαμβάνονται στο δημόσιο οι εργαζόμενοι τηρώντας όλες τις διαδικασίες με διαφανή τρόπο».
Με αφορμή τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, η κ. Μπατζελή σημείωσε ότι «οι βουλευτικές εκλογές δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης».
«Αυτό που έχουμε ως στόχο, είναι η σύνταξη του προϋπολογισμού που πρέπει να έχει τριετή ορίζοντα βάσει και της κοινοτικής υποχρέωσης. Ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας και γνωρίζουμε ότι έχουμε και την έγκριση και την ψήφο του ελληνικού λαού για να κάνουμε όλες αυτές τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας», συμπλήρωσε.
Τέλος, αναφερόμενη στην τελευταία πρόταση του Επιτρόπου Όλι Ρεν για διακοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων προς τους αγρότες και τους ψαράδες των κρατών - μελών που έχουν έλλειμμα άνω του 3%, η κ. Μπατζελή επεσήμανε ότι «αυτή η προσέγγιση απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα».
«Απέχει από μία ουσιαστική αντιμετώπιση της ύφεσης που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ενωση», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Αντιθέτως μία περικοπή των αναπτυξιακών πόρων και των κοινοτικών επιδοτήσεων περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει στα κράτη μέλη παρά θα τους δώσει μία ενίσχυση για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...