Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Συνέντευξη Τύπου έδωσε η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, με θέμα την Επίκαιρη Επερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού Τομέα. 


Με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού Τομέα, που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 10 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:


Τετάρτη 05/03/2014 συνάντηση στη Βουλή με εκπρόσωπους φορέων και Συλλόγων των αγροτών
Πέμπτη 06/03/2014, συνέντευξη Τύπου στα Μ.Μ.Ε..

Στις τοποθετήσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων έθεσαν σειρά θεμάτων που απασχολούν τους αγρότες και τους εκπροσώπους του συνεταιριστικού κινήματος.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν σε εκκρεμότητες όπως είναι ο νόμος 4015 του 2011, το φορολογικό, το κόστος παραγωγής και η υποχρηματοδότηση του αγροτικού τομέα.

Τόσο κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους εκπροσώπους των φορέων, όσο και στη συνέντευξη Τύπου ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, Δήμητρης Αναγνωστάκης και οι βουλευτές Θωμάς Ψύρρας, Νίκη Φούντα, περιέγραψαν σημείο προς σημείο την Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τόνισαν την ανάγκη άμεσης ανάληψης πρωτοβουλιών  για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος του αγροτικού τομέα της  ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη χάραξης  ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον αγροτικό τομέα που θα περιλαμβάνει το τετράπτυχο:
  • αγροτική ανάπτυξη  
  • αειφορία  
  • αποτελεσματικότητα
  • κοινωνική συνοχή.
Οι βουλευτές αναφέρθηκαν στις άμεσες ενέργειες, που πρέπει να γίνουν ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής στην αγροτική παραγωγή και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας.
Μεταξύ άλλων πρότειναν:
  1. να λειτουργήσει με αυστηρότητα η Επιτροπή του Ανταγωνισμού
  2. να συγκροτηθεί Παρατηρητήριο Τιμών Αγροτικών Εφοδίων 
  3. να επιδιωχθεί η τροποποίηση της δημοσιονομικής προσαρμογής με μείωση του ΦΠΑ.
  4. να θεσπιστεί το αγροτικό πετρέλαιο με βάση αντικειμενικά κριτήρια.  
  5. να θεσπιστεί ειδικό μειωμένο τιμολόγιο για το ρεύμα ειδικά για αγρότες και εξαγωγικές. 
  6. την εφαρμογή του Ενιαίου Μητρώο Εμπόρων, Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών που όπως είπε έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. 
  7. Την αναθεώρηση λειτουργίας του ΕΛΓΑ που θα περιλαμβάνει πιο δίκαιο τρόπο καταβολής των αποζημιώσεων από τις ζημιές στην παραγωγή και στην αναλογικότητα εισφοράς και αποζημίωσης για τον κάθε παραγωγό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...