Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Ενταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και αγρότες

Ένσταση και μικροεπεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αλεξανδρούπολη, όταν πορεία με τρακτέρ προσπάθησε να κατευθυνθεί προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.


Η ατμόσφαιρα ηλεκτρίστηκε στο ύψος της γέφυρας Μαΐστρου, όταν αγρότες προερχόμενοι από τις Φέρες, ήρθαν αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ, που τους απαγόρευσαν την είσοδο στην πόλη.

Παρά τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, οι αγρότες δεν σταμάτησαν και περνώντας με τα τρακτέρ τους το διάζωμα του δρόμου στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Εκεί, στο ύψος της σιδηροδρομικής διάβασης, τους περίμεναν και πάλι οι αστυνομικοί, που για να αποτρέψουν την είσοδό τους στην πόλη, έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο σημείο έφθασε και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών με την αστυνομία, η ένταση εκτονώθηκε και λίγο αργότερα οι αγρότες αποχώρησαν επιστρέφοντας στο μπλόκο των Φερών.

Από το μεσημέρι άρχισαν να συγκεντρώνονται αγροτικά μηχανήματα και στον κόμβο της Κορνοφωλιάς Έβρου, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεται και η παρουσία των αγροτών με τρακτέρ στο ύψος του εργοστασίου Ζαχάρεως Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...