Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Οι αγρότες κατεβαίνουν στην Αθήνα και συνεχίζουν σε 23 σημεία συγκεντρώσεις και τις απειλές αποκλεισμού

Παρόλο που η κυβέρνηση απέσυρε σειρά μέτρων, δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένοι και δεν θα κάνουν πίσω


Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής ελπίζουν οι αγρότες, επιδιώκοντας με μια δυναμική παρουσία να κάνουν επίδειξη δύναμης και να ασκήσουν πιέσεις στην κυβέρνηση ώστε να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα.


Αύριο Δευτέρα μάλιστα, σχεδιάζουν να ανοίξουν τις μπάρες των διοδίων που βρίσκονται στην περιοχή ευθύνης του κάθε μπλόκου ενώ προγραμματίζουν παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις ΔΥΟ.

Αντιπροσωπεία των αγροτών κατεβαίνει την Δευτέρα στην πρωτεύουσα προκειμένου να επιδιώξει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων, την ώρα που στην επαρχία επιδιώκεται ενίσχυση της συμμετοχής στα μπλόκα, άνοιγμα διοδίων και κινητοποιήσεις έξω από τις κατά τόπους εφορίες.

Παρά τους ελιγμούς της κυβέρνησης που απέσυρε σειρά φορολογικών μέτρων προχωρώντας σε Λίφτινγκ» στο νέο φορολογικό καθεστώς για τους αγρότες, μειώνοντας τα πρόστιμα της Εφορίας για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων ΦΠΑ και τη μη έκδοση αποδείξεων, τον φόρο υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, αλλά και τις κατασχέσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι.

Το μεγάλο αγκάθι παραμένει το βασικό τους αίτημα που είναι να μην τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων για τζίρο κάτω των 40.000 ευρώ.

Οι αγρότες που συγκεντρώθηκαν χθες στη Νίκαια, εκπροσωπώντας 23 μπλόκα από όλη την Ελλάδα, επιδιώκουν να πάρει μορφή πανελλαδικής κινητοποίησης σημερινό συλλαλητήριο ενώ την Δευτέρα αντιπροσωπεία τους θα κατέβει στην Αθήνα και θα επιδιώξει να συναντηθεί με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, εν αναμονή και απάντησης από τον υπουργό Οικονομικών από τον οποίο έχουν ζητήσει συνάντηση.

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, περιγράφοντας τις προθέσεις των αγροτών δήλωσε πως κάθε μέρα που περνάει τα μπλόκα ενδυναμώνονται και πρόσθεσε ότι οι αγρότες δεν πτοούνται από την κυβερνητική τρομοκρατία στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως οι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω μέχρι να ικανοποιηθεί το σύνολο των αιτημάτων τους.

Συγκεντρώσεις στην Πελοπόννησο

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι στην πόλη του Άργους. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις, που όπως λένε θα τους οδηγήσουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας και ζητούν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος.

Αρχικά οι αγρότες πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στην είσοδο της πόλης κοντά στο νοσοκομείο, όπου έφτασαν αγροτοκτηνοτρόφοι από κάθε γωνιά της Αργολίδας, ενώ στο πλευρό τους είχαν το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοδέλα, το δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσο Χειβιδόπουλο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων Τάκη Πεβερέτο. Στην συνέχεια εκατοντάδες τρακτέρ πραγματοποίησαν πορεία μέσα στην πόλη του Άργους.

Οι αγρότες της Αργολίδας εκτός από το μπλόκο του Ανυφίου, έστησαν ακόμα ένα μπλόκο στην είσοδο του Άργους, όπου εκατέρωθεν του δρόμου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία και τις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται, όπως δηλώνουν, να κάνουν πιο δυναμική την παρουσία τους με αποκλεισμό δημοσιών υπηρεσιών και τραπεζικών καταστημάτων.

Εν τω μεταξύ παραμένουν τα υπόλοιπα μπλόκα σε Αρκαδία και Λακωνία με μικρή όμως παρουσία αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...