Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Στις πλατείες με τα τρακτέρ τους και οι αγρότες των Σερρών

Την απόφαση να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών τους, έλαβαν Αδέσμευτοι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού Σερρών, αντιδρώντας στα νέα φορολογικά μέτρα για στους αγρότες και κυρίως στο νέο καθεστώς της τήρησης βιβλίων εσόδων.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννη Τουρτούρα, αύριο, στην πλατεία του Μητρουσίου, οι αγρότες της περιοχής πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι του νομού.


«Τα νέα μέτρα φορολόγησης των αγροτών θα ξεκληρίσουν τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών Γιάννης Τουρτούρας προσθέτοντας ότι «το κόστος του πετρελαίου είναι ήδη δυσβάσταχτο για τους περισσοτέρους». Την ίδια ώρα, όπως επισημαίνει,«αυτό που ζητάνε οι αγρότες είναι να μην είναι υπόχρεοι στην τήρηση βιβλίων για ακαθάριστα έσοδα των 40.000 ευρώ, έναντι των 10.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί σύμφωνα με το άρθρο 41 του κώδικα ΦΠΑ (Ν.2859/2000)».

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τουρτούρας, και οι αγρότες του νομού πρόκειται να συμμετέχουν στο παναγροτικόσυλλαλητήριο που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκθεση της «ΑΓΡΟΤΙΚΑ», το ερχόμενο Σάββατο 1η Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...