Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Θα δανειστούν ή θα αγοράσουν λάδι εκατοντάδες παραγωγοί!

Την χειρότερη ελαιοκομικά χρονιά της βιώνει και η Βιάννος με τους παραγωγούς που αποκλειστικά ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς η φετινή μειωμένη , έως και ανύπαρκτη σε πολλές περιπτώσεις παραγωγή λαδιού ισοδυναμεί με οικονομική καταστροφή.


Μόνο από την Βιάννο η οικονομική απώλεια υπολογίζεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ όπως δήλωσε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της Κρήτη TV ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης εξηγώντας πως είναι πραγματικά απίστευτο αλλά στην περιοχή που φημίζεται για το εξαιρετικό της ελαιόλαδο , υπάρχουν φέτος παραγωγοί που για να καλύψουν τις ανάγκες των νοικοκυριών τους θα αναγκαστούν είτε να δανειστούν λάδι , είτε ακόμη και να αγοράσουν.


Την ίδια ώρα ο κ. Μπαριτάκης υπογράμμισε την ανάγκη συλλογικά οι φορείς της Κρήτης να κινήσουν διαδικασίες και να διεκδικήσουν επίσπευση των διαδικασιών στις αποζημιώσεις γνωρίζοντας καλά πως μέσω ΠΣΕΑ η διαδικασία είναι εξαντλητικά χρονοβόρα.

Η Βιάννος έχει  "καεί" και από τις   αποζημιώσεις

Άλλωστε η Βιάννος έχει ήδη "καεί" περιμένοντας αποζημιώσεις μέσω ΠΣΕΑ. Για τις καταστροφές στις καλλιέργειες από την μεγάλη πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2012 οι πληγέντες δεν έχουν ακόμη λάβει ούτε ευρώ και μάλιστα όπως υπογράμμισε ο κ.Μπαριτάκης υπάρχουν πληροφορίες πως δεν αποκλείεται μέσα στο Γενάρη να πάρουν επιτέλους τις αποζημιώσεις οι περίπου 550 ιδιοκτήτες καλλιεργειών που έγιναν στάχτη.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...