Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων σε ημερίδα στη Λάρισα

Δίωρο Πανθεσσαλικό συνέδριο με τίτλο  «Καλλιεργώ +Εκτρέφω + Παράγω+ Μεταποιώ+ Πουλώ = Κατακτώ τις αγορές», διοργανώνεται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας.


Στόχος του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν οι TenSteps10 και η Oecon, είναι αφενός να έρθουν οι παρευρισκόμενοι σε επαφή με τον σύγχρονο τρόπο σκέψης του επιχειρείν σε ότι αφορά τους τομείς της καλλιέργειας, της παραγωγής, της μεταποίησης και της πώλησης αγροτικών και γεωργικών προϊόντων και αφετέρου να κάνουν πράξη αυτό το σύγχρονο τρόπο σκέψης.

Οι ομιλητές θα λύσουν πολλές από τις απορίες των παρευρισκόμενων μέσα από τα παραδείγματά τους και θα μοιραστούν μαζί τους ιδέες και προτάσεις για να ανοίξει ο δρόμος προς τις αγορές.

Μέσα από τις ομιλίες μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν είναι:
-πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις ανάγκες των καταναλωτών που δημιουργούν τις τάσεις στις αγορές;
-Πως μπορούμε να επιλέξουμε τις κατάλληλες καλλιέργειες ώστε να είμαστε μέσα στο χάρτη των προϊόντων που ζητάνε οι αγορές;
-Υπάρχουν οικονομικοί πόροι που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και πως μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε για να επιτύχουμε τα σωστά αποτελέσματα;
-Πως επιλέγουμε τις κατάλληλες αγορές και πως απευθυνόμαστε στο κοινό τους;
-Τι δεν πρέπει να κάνουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας;
-Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στις αγορές;
-Γιατί ο διαχρονικός δρόμος είναι ο πιο κερδοφόρος; Πότε είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές;
-Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να έχουμε πριν καν ξεκινήσουμε την γεωργική ή αγροτική μας επιχειρηματική δράση;
-Γιατί τα Ελληνικά γεωργικά και αγροτικά προϊόντα μπορούν να γίνουν περιζήτητα στις αγορές του εξωτερικού;
-Η πολυσυζητημένη έννοια της υπεραξίας στις καλλιέργειες και στα προϊόντα μου είναι εφικτή;

Επίσης θα παρουσιαστούν οι νέες ευκαιρίες επιδότησης των απαραίτητων δράσεων και πως οι δράσεις αυτές μπορούν να γίνουν μία επιτυχημένη μεθοδολογία με τελικό στόχο και αποτέλεσμα την κατάκτηση των αγορών.

Το συνέδριο μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε αγρότης, παραγωγός, μεταποιητής, έμπορος γεωργικών και αγροτικών προϊόντων είτε δραστηριοποιείται ήδη, είτε σκέφτεται να ασχοληθεί με τον γεωργικό ή αγροτικό τομέα.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες διευκρινίσεις και πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο: 24130/13902.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...