Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Το μέλλον του αγροτικού κόσμου στα Πορόϊα

Την Τρίτη, 28 Ιαν 2014, στις 18.00, στα Κάτω Πορόϊα, στο ΚΠΕ, οργανώνεται ημερίδα με τίτλο «Το μέλλον του αγροτικού κόσμου στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης» από την Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, στο πλαίσιο της Πράξης: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»: Δράση 2: Ημερίδες & δράσεις ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. 


Η ημερίδα απευθύνεται στην τοπική κοινωνία και έχει ως στόχο την ενημέρωση της για δυνατότητες αγροτικής δραστηριότητας με καλλιέργειες φιλικές προς το περιβάλλον, την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της υπαίθρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή και την παρότρυνση των πολιτών σε δράσεις στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης. Με εισηγητές την Παιδαγωγική Ομάδα ΚΠΕ Ποροΐων, τον κ. Α. Μπαντή, τον κ. Δ. Μιχαηλίδη & τον κ. Β. Βασιλειάδη, το πρόγραμμα της ημερίδας της 28 Ιαν 2014, προβλέποντας ότι οι κτηνοτρόφοι θα έλθουν στις 19.00, έχει ως εξής: 


18:00 Προσέλευση
18:15 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί
18:30 Παρουσίαση δράσεων του Κ.Π.Ε. Ποροΐων
18:45 Προγράμματα για τους νέους αγρότες και νέα ΚΓΠ
19:45 Διάλειμμα
20:00 Εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας στην Π Ε Σερρών
20:45 Χρήση νέων τεχνολογιών στο αγροτικό επάγγελμα
21:15-21:30 Συζήτηση – Λήξη
Ο αγρότης είναι ο ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ εξ επαγγέλματος, που εργάζεται, ζει και μεγαλώνει την οικογένειά του μέσα στο ίδιο περιβάλλον. Έτσι η συνεργασία της ΕΝΑ Σερρών με κάθε φορέα που ενδιαφέρεται με το περιβάλλον είναι επιδιωκόμενη, είπε ο πρόεδρος της ΕΝΑ Σερρών κ. Σ. Δελεφέρης.
Η ΕΝΑ Σερρών μετά την επιτυχημένη συζήτηση στην Νέα Ζίχνη, την 21/1/2014, σε συνεργασία με τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Ντώνε, με την συμμετοχή περίπου 100 συμπολιτών στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ζίχνης, προγραμματίζει να συζητήσει στο Διοικητικό της Συμβούλιο τον προγραμματισμό δράσεων 2014.
Μεταξύ άλλων, πάντα με βάση την δεύτερη Δευτέρα κάθε μηνός που συνεδριάζει το ΔΣ στα γραφεία της ΕΝΑ Σερρών στην Μεσοκώμη, προετοιμάζεται συνέχιση της παρουσίασης της επιτυχίας της Ανάβρας Αλμυρού Μαγνησίας, που παρουσιάσθηκε στις 20/5/2013, στην Μεσοκώμη από τον π. πρόεδρό της κ. Δ. Τσουκαλά, με ολοήμερη επίσκεψη μελέτης στην Ανάβρα, με πούλμαν, πιθανόν την Τρίτη, 11 Φεβ 2014.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Σερρών, πιστεύοντας ότι το αγροτικό μοντέλο οικογενειακής γεωργίας ταιριάζει με το ελληνικό μοντέλο, προτίθεται να οργανώσει εκδήλωση μελών & φίλων αγροτών, με τις οικογένειές τους, στην Μεσοκώμη με την ευκαιρία του Διεθνούς Έτους Οικογενειακής Γεωργίας-2014, μετά τις εκλογές του Μαΐου 2014, προσπαθώντας να προσεγγίσει την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας (15/5/2014)
Μετά τα μέσα Φεβ 2014 προγραμματίζεται επίσης συνάντηση-συζήτηση για την φορολόγηση των Νέων Αγροτών, πιθανόν στο Επιμελητήριο Σερρών.
Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...