Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Σύσκεψη Χαρακόπουλου με εκπροσώπους αγροτών από την Αιτωλοακαρνανία


Σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτών από την Αιτωλοακαρνανία πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την οποία συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν το σύνολο του αγροτικού κόσμου, καθώς και ειδικότερα ζητήματα των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι παραγωγοί έθεσαν υπόψη του αναπληρωτή υπουργού τα αιτήματά τους όσον αφορά το αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, τη μείωση της τιμής του ρεύματος, την επιστροφή του ΦΠΑ, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τις ζημιές στο βαμβάκι από το πράσινο σκουλήκι και ο Μ. Χαρακόπουλος τους ενημέρωσε για τα μέτρα που έλαβε ήδη η κυβέρνηση για τη στήριξη των αγροτών στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών της χώρας.

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η πλειονότητα των αγροτών κατανοεί ότι η ικανοποίηση οικονομικών αιτημάτων είναι εκ των πραγμάτων  περιορισμένη λόγω της δημοσιονομικής πραγματικότητας, ωστόσο δήλωσε ότι υπάρχει περιθώριο για την επίλυση θεσμικών προβλημάτων και για τη δρομολόγηση όσων θεμάτων συνεπάγονται οικονομικό κόστος μόλις τα δημοσιονομικά το επιτρέψουν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι παραγωγοί από την Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και το Νέο Αγροτικό Σύλλογο Κατοχής, Αθανάσιος Τσιάρας, Γεώργιος Κογκόλης, Σπυρίδων Κεραμισάνος και Ιωάννης Μπαλωμένος. Παρόντες ήταν και οι αντιδήμαρχοι της πόλης, Παντελής Καρατσόλης και Δημήτριος Καραδήμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...