Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Συσκέψεις στη Λάρισα για την πανθεσσαλική κινητοποίηση αγροτών στις 21 Νοεμβρίου

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Νομού Λάρισας καλούν τα Δ.Σ των συλλόγων και συνεταιρισμών, τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν στις συσκέψεις που διοργανώνονται για την καλύτερη προετοιμασία της πανθεσσαλικής κινητοποίησης αγροτών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αγροτών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, στην Λάρισα, 10 π.μ. στον ΟΠΕΚΕΠΕ και κατόπιν στα γραφεία του ΕΛΓΑ.


Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΑΣΝΛ αναφέρει τα εξής:

«Τα χαράτσια στα αγροτεμάχια, τα σπίτια, το κράτημα λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ, οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα μέσα και εφόδια, στις ασφαλιστικές εισφορές ΕΛΓΑ - ΟΓΑ, οι μειώσεις επιστροφής ΦΠΑ και ειδικού φόρου στα καύσιμα, αφαιρούν δις ευρώ από τις τσέπες των αγροτών. Η νέα ΚΑΠ της Ε.Ε, και η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, βάζει νέους φραγμούς στην καλλιέργεια, μειώνει τις επιδοτήσεις, λειτουργεί ως εργαλείο συγκέντρωσης γης και παραγωγής και θα οδηγήσει χιλιάδες αγροτικά και κτηνοτροφικά νοικοκυριά στο ξεκλήρισμα και στην ανεργία. Μοναδική απάντηση του αγροτικού κινήματος είναι η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων που θα μας επιτρέψει να παράγουμε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον λαό μας και να έχουν βιώσιμο εισόδημα οι αγρότες. Σε συντονισμό και κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους των πόλεων, την νεολαία και τις γυναίκες.

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας πραγματοποιούνται οι παρακάτω συσκέψεις:

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στο Βασιλή Φαρσάλων, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Επαρχίας Φαρσάλων καλούν τους αγρότες να συμμετέχουν μαζικά.
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ, στην Αγιά, θα γίνει σύσκεψη των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της Επαρχίας.
Τρίτη, 19 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, ο διευρυμένος Αγροτικός Σύλλογος Πλατυκάμπου, καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεταιρισμού στον Πλατύκαμπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...