Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με κτηνοτρόφους

Συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Βοοτροφικών και Αγελαδοτροφικών Συλλόγων Ελλάδας παρουσία του γενικού γραμματέα του ΥπΑΑΤ Μόσχου Κορασίδη και του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Δημήτρη Μελά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Νέστορας Πουρσανίδης και ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Αυγερινός έθεσαν υπόψη της πολιτικής ηγεσίας θέματα που απασχολούν τους βοοτρόφους. Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκαν οι προοπτικές της βοοτροφίας και της αγελαδοτροφίας στη νέα ΚΑΠ. Ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε πως στόχος του ΥπΑΑΤ στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 είναι οι ενισχύσεις να δίδονται σε όσους πραγματικά παράγουν. Επίσης ενημερώθηκαν πως το ΥπΑΑΤ καταβάλλει προσπάθεια για τη στελέχωση των αγροτικών κτηνιατρείων και των κτηνιατρικών εργαστηρίων.

Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλισης του ζωικού κεφαλαίου για ασθένειες που σήμερα δεν ασφαλίζονται, ο αναπληρωτής υπουργός γνωστοποίησε ότι πέραν της βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ, το 2014 θα εκπονηθεί αναλογιστική μελέτη για να εξετασθεί η δυνατότητα κάλυψης των νόσων αυτών στο μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...