Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Τρίκαλα - Ξεκίνησαν οι παραλαβές βαμβακιού στα εκκοκκιστήρια της Ε.Α.Σ.

Στις πρώτες  παραλαβές βαμβακιού προχώρησε τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 η Ε.Α.Σ. Τρικάλων στο ενωσιακό εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου. Από το πρωί στο χώρο του εκκοκκιστηρίου είχαν συγκεντρωθεί παραγωγοί οι οποίοι μετέφεραν το βαμβάκι που μόλις είχαν συλλέξει στο εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου. 

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Τρικάλων κ. Αχιλλέας Λιούτας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους παραγωγούς οι οποίοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τις καλές φετινές στρεμματικές αποδόσεις  οι οποίες επιβεβαιώθηκαν και κατά τη συλλογή του βαμβακιού.  Επίσης, αναφέρθηκε και στην πολιτική που εφαρμόζει φέτος η Ένωση στο βαμβάκι.

Σύμφωνα με τον κ. Λιούτα, η τιμή του βαμβακιού που παραδίδεται στην Ένωση θα είναι ανοιχτή με 40 λεπτά το κιλό προκαταβολή συν δύο λεπτά επιπλέον για μεταφορικά. Επομένως, οι παραγωγοί που μεταφέρουν οι ίδιοι το βαμβάκι τους στην Ένωση θα λαμβάνουν ως προκαταβολή, 42 λεπτά το κιλό. Ως προς τα υπόλοιπα χρήματα, ο κ. Λιούτας δήλωσε ότι θα πληρωθούν με την εκκαθάριση η οποία θα γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι πληρωμές της προκαταβολής γίνονται άμεσα. Όπως δήλωσε ο κ. Λιούτας, ήδη οι παραγωγοί που παρέδωσαν τη Δευτέρα, μπορούν την Τρίτη να εκταμιεύσουν τα χρήματα της προκαταβολής από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, γεγονός που αποδεικνύει ότι η Ένωση πληρώνει αμέσως.

Η Ένωση και φέτος παραλαμβάνει βαμβάκι σε δύο Εκκοκκιστήρια. Στο Εκκοκκιστήριο του Μεγαλοχωρίου και στο Εκκοκκιστήριο των Σερβωτών.trikala.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...