Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, με στόχο την ανάδειξη των προτεραιοτήτων και των προκλήσεων που θέτει η νέα ΚΑΠ διοργανώνουν, στο πλαίσιο της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, εκδήλωση με θέμα «Νέα ΚΑΠ: Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελληνική Γεωργία». 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Yπουργός κ. Τσαυτάρης θα αναλύσει τους βασικούς άξονες της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όπως διαμορφώνεται με βάση τη στρατηγική για την «Ευρώπη 2020», ενώ για τα οφέλη εφαρμογής της νέας ΚΑΠ θα τοποθετηθούν επιστήμονες και ερευνητές που εφαρμόζουν την καινοτομία στην παραγωγική διαδικασία.

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση από αγρότες, εκπροσώπους συνεταιρισμών και επιχειρηματίες που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, επενδύουν στις νέες μορφές συνεργατισμού, εφαρμόζουν τη συμβολαιακή γεωργία και προωθούν την οικοτεχνία και την οικογενειακή επιχείρηση. Όλες οι περιπτώσεις διαθέτουν εξωστρεφή χαρακτηριστικά και θα «αφηγηθούν» τη δραστηριότητα τους στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.

Οι ομιλητές συνδυάζουν την ποιότητα, τη γνώση και την καινοτομία δίνοντας νέα προστιθέμενη αξία στα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα. Μέσα από τις εμπειρίες τους θα παρουσιάσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιχείρησής τους για όσους θέλουν να στραφούν στην πρωτογενή παραγωγή, να επενδύσουν στην τυποποίηση και τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων και να υιοθετήσουν νέες καινοτόμες μορφές επιχειρηματικότητας που συντελούν στο άνοιγμα νέων αγορών, στην υποστήριξη της απασχόλησης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση των εξαγωγών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» στην Αίθουσα «Αλέξανδρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...