Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΑΣ Αρκαδίας: Ένταξη στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού για παραγωγή μπύρας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΣ Αρκαδίας, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ένωση προσκαλεί τους παραγωγούς δημητριακών της περιοχής της, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ένταξή τους στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας βυνοποιήσιμου κριθαριού. 


Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν τις επόμενες μέρες στα γραφεία της Οργάνωσης στην Τρίπολη, στη διεύθυνση 28ης Οκτωβρίου 8.

«Κατά την καλλιεργητική περίοδο 2012-2013 καλλιεργήθηκαν περισσότερα από 2.000 στρέμματα κριθαριού για παραγωγή μπύρας, στην περιοχή της Μαντινείας και του Λεβιδίου, έπειτα από συνεργασία της ΕΑΣ Αρκαδίας με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Λόγω όμως των αντίξοων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή μας και επηρέασαν το σύνολο των δημητριακών που καλλιεργήθηκαν, οι αποδόσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες για ορισμένους παραγωγούς.

Ευελπιστούμε η νέα καλλιεργητική περίοδος να είναι περισσότερο ευνοϊκή για την καλλιέργεια των σιτηρών για να επιτευχθούν καλές αποδόσεις, ώστε οι παραγωγοί να πάρουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα, δεδομένης της σταθερής κατώτατης τιμής ασφαλείας που προσφέρει η συμβολαιακή γεωργία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...