Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Εγκώμια των Αυστραλών στους Ελληνες οινοπαραγωγούς «Αλφα» και «Σιγάλας»

Όταν μία από τις μεγαλύτερες «δυνάμεις» στον τομέα της παραγωγής οίνου στον κόσμο πλέκει το εγκώμιο των κρασιών μιας μικρής χώρας στην άκρη της Μεσογείου, εκθειάζοντας την αμείωτα υψηλή ποιότητα και ανταγωνιστικότητά τους, παρά τους ισχυρούς κλυδωνισμούς τους οποίους υφίσταται η οικονομία αυτής της χώρας, τότε το εγκώμιο αυτό δεν είναι απλή κολακεία, αλλά πανηγυρική αναγνώριση πολυετών προσπαθειών.

Ο λόγος για την Αυστραλία (η μεγάλη «δύναμη») και την Ελλάδα (η λιλιπούτεια οινοπαραγωγός της Μεσογείου) και πιο συγκεκριμένα για το ένθετο περιοδικό Executive Living της εφημερίδας The Australian, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά στις ελληνικές εταιρείες παραγωγής οίνων «Σιγάλας» και «Αλφα».

Πράγμα που δεν προκαλεί καθόλου έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς πως η Αυστραλία, αν και είναι από τις κορυφαίες οινοπαραγωγικές χώρες, ωστόσο εισάγει σημαντικές ποσότητες ελληνικών κρασιών, ενώ στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης καταχωρούνται συχνά εγκωμιαστικά σχόλια.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι εν λόγω εταιρείες «παρά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, διατηρούν την ποιότητα της παραγωγής τους σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα», με αποτέλεσμα, αφενός, να «καταλαμβάνουν τις δύο από τις τρεις θέσεις των κορυφαίων ελληνικών οινοπαραγωγικών εταιρειών», αφετέρου, «να έχουν πετύχει την εξαγωγή σχεδόν της μισής παραγωγής τους, και μάλιστα, σε υψηλές τιμές ανάλογες της υψηλής ποιότητας των οίνων τους».

Πέραν αυτού, στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται εκτενείς περιγραφές των χαρακτηριστικών και των τιμών τριών «δημοφιλών ποικιλιών στην Αυστραλία, το ασσύρτικο Σαντορίνης, το ξινόμαυρο και το ξινόμαυρο μερλό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...