Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας συνεχίζει

Το Σάββατο, 15 Ιουν 2013, στις 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Βροντούς Πιερίας, η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται στην ενημέρωση για «Αύξηση της ποιότητας και ποσότητας των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων», με ιδιαίτερη προσοχή στο έδαφος, με εισηγητή τον κ.Χ. Λάκη (Εδαφολογία στο ΑΠΘ).

Με φιλότιμη προσπάθεια, εστιασμένοι μόνο στα κύρια θέματα που απασχολούν τους νέους Αγρότες  και κρατώντας σταθερά απόσταση από την κεντρική πολιτική «σκηνή» οι οργανωμένοι Νέοι Αγρότες της Πιερίας έχουν αποσπάσει την αναγνώριση και τον σεβασμό από όλους, για την σοβαρότητα, ψυχραιμία και υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζουν τις ιδιαίτερα μεγάλες εντάσεις και προκλήσεις της σημερινής κοινωνίας.

Οι Ενώσεις Νέων Αγροτών  είναι αυτόνομες, αυτάρκεις, υπεύθυνες  μόνο έναντι των μελών τους οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Μέχρι  σήμερα με επιμέλεια φρόντισαν να αποκλείσουν κάθε μορφής χρηματορροή  προς τα μέλη τους (δηλαδή απέκλεισαν «ημεραργίες» που καταστρέψανε τον αγροτικό συνδικαλισμό, δαπάνες μετακίνησης, εισιτήρια, γεύματα, ξενοδοχεία κλπ) και βέβαια δεν δέχθηκαν να χρηματισθούν ποτέ στον ετήσιο προϋπολογισμό τους από τα κέντρα εξουσίας, διότι φάνηκε ότι τελικά αυτές οι χρηματοδοτήσεις ήταν κομματικές-πελατειακές εξαρτήσεις.
Η Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας  παρά τον φόρτο των θερινών  αγροτικών εργασιών συνεχίζει τις  συναντήσεις, ενημερώσεις, συζητήσεις και σχεδιασμό μελλοντικών δραστηριοτήτων.

Στις 10/6/2013 σε ένα ευάριθμο ακροατήριο η Δρ Ελένη Μαλούπα συζήτησε στην Κονταριώτισα την ανάγκη-αλληλεπίδραση επιτυχημένης αγροτικής επιχειρηματικότητας με την Έρευνα, την Ανάπτυξη, την Καινοτομία και βέβαια την οργανωμένη συντονισμένη διάχυση των αποτελεσμάτων της στοχευμένης έρευνας στους αγρότες. Μεταξύ τους ο Επιστημονικός Σύμβουλος της Π. Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς, η Αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου κα Μ. Τσιμήτρα, ο πρόεδρος της Κονταριώτισας κ Κ. Χατζής, ο Δημ. Σύμβουλος κ. Σ. Νάτσης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΤ κ. Γ. Κουκουλιάτας, ο πρόεδρος της ΕΝΑ Πιερίας κ. Δ. Δαλαμήτρας, ο κ. Α. Κούρτης, ο κ. Ι. Δημαλής, ο κ. Ι. Παντούλης, ο κ. Ι. Τσιμπονίδης, ο κ. Σ. Γεωργακόπουλος και άλλοι. Η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ήταν εργαστήριο που σχεδιάστηκε από την ΜΙΛΗΤΟΣ, σε συνεργασία με το ΙΔΕΚΕ, την MSCOMM, την COPA-COJECA και το ΑγρΟραμα, στα πλαίσια του έργου της ΕΕ για την Δια Βίου Μάθηση-farmsUP!, που προσέλκυσε και αξιοποίησε η ΕΝΑ Πιερίας σαν προσφορά στους αγρότες της Πιερίας. Οι Νέοι Αγρότες της Πιερίας εξασφάλισαν την συμμετοχή όσων επιθυμούν στο Συνέδριο «Αυτό το χωράφι είναι η επιχείρησή σου» που θα γίνει από την ΜΙΛΗΤΟΣ στο Ναύπλιο, 15 Οκτ 2013.
Οι Νέοι Αγρότες  της Πιερίας θα στείλουν ένα μέλος  της ΕΝΑ Πιερίας από την Μηλιά, τον κ. Α. Παπαγεωργίου, στις Βρυξέλλες 18-20 Ιουν 2013, για να συμμετέχει στην ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «Βιώσιμη ανάπτυξη νησιωτικών & ορεινών περιοχών: μαθαίνοντας από το παρελθόν, σχεδιάζοντας για το μέλλον».

Άλλωστε πολλοί Νέοι Αγρότες σχεδιάζουν να συμμετέχουν  στο φετινό Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, Πρέβεζα, 6-8 Σεπ 2013, αντιλαμβανόμενοι ότι η τοπική ανάπτυξη δεν είναι μονομερής γιγαντισμός ενός  μόνο τομέα (αγροτικός ή τουριστικός ή μεταφορές κλπ), αλλά απαιτεί ισόρροπη συνολική ανάπτυξη για να επιτευχθεί ικανοποιητική ποιότητα ζωής για ανθρώπους, και όχι απλά εξασφάλιση παραγωγής σαν να είναι το χωράφι εργοστάσιο. Η ζωή στην ύπαιθρο απαιτεί και υπηρεσίες υγείας, και εκμάθηση ξένων γλωσσών, και χώρους πολιτισμού-ψυχαγωγίας, και ταχυδρομεία, και φαρμακεία, και …
Η συνάντηση  του Σαββάτου15 Ιουν 2013, στο Πνευματικό Κέντρο Βροντούς, μας είπε ο κ. Ι. Δημαλής (6973096626) θα καλύψει θέματα όπως: Η καλλιέργεια του ροδιού, του καπνού και της ακτινιδιάς, διερευνώντας τα μυστικά και τους τρόπους καλλιέργειας. Νέες καλλιέργειες και προοπτικές. Νέα προϊόντα στο οπλοστάσιο του αγρότη για μείωση του κόστους παραγωγής και αύξηση της ποιότητας και ποσότητας του παραγομένου προϊόντος.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...